Pred Zvezdom je najlakša i najteža utakmica u isto vreme! Trener Jovanović želi mušku igru sa prvakom Evrope!

05.10.2022

14:49

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli gostuju Efesu u prvom meču Evrolige

Pred Zvezdom je najlakša i najteža utakmica u isto vreme! Trener Jovanović želi mušku igru sa prvakom Evrope!
Vladimir Jovanović - Copyright AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanovic

Ne postoji rival koga biste radije izbegli na otvaranju sezone Evrolige od ekipe koja je dve godine zaredom osvojila takmičenje.

Taj "vruć krompir" upao je, od svih timova, baš Crvenoj zvezdi. Srpski tim će na noge Efesu u petak (19.30), a trener Vladimir Jovanović ima jasnu sliku i jasna očekivanja pred ovaj duel.

- Istovremeno najteža i najlakša utakmica za nas. Igramo protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope, a da nije bilo sezone koja je prekinuta ubog koronavirusa verovatno bi i tri puta zaredom bili prvaci. Na svoj fenomenalan roster dodali su još Klajburna, Žićića i Polonaru. Imaju fenomenalan tim, pokriven na svim pozicijama. Samim tim i ove godine bie favoriti za najviše domete - rekao je Jovanović, pa rekao i šta se može očekivati u ovom duelu od njegovih izabranika:

- Na nama je da odigramo mušku utakmicu, da pokažemo bolju igru i iskoristimo sve šanse koje nam se ukažu da budemo opasni.

Iako je jasno ko je favorit, niko u Zvezdi ne pomišlja na predaju.

- Želim da vidim da igramo ravnopravno sa Efesom, da im pariramo u nekim košarkaškim segmentima koji su nama važni. Ipak, na prvom mestu mi je da vidim kako je ekipa napredovala u odnosu na prethodni period. Želim da podižemo igru i budemo pravi kad za to dođe vreme.

Dodatni razlog za brigu su i povređeni igrači, Nedović se oporavio, ali nedovoljno da zaigra već u Istanbulu.

- Imali smo kadrovskih problema, još ne možemo da računamo na Nedovića i Dobrića, koji su naše prve opcije na poziciji dva. Spremili smo rešenje i za to, ali nam nije lako da sve iskombinujemo. Ni raspored nam  ne ide na ruku jer u prvih sedam kola pet puta gostujemo. Duplo kolo smo u Španiji, mada do tada ima dovoljno vremena, ali ceo raspored je nezgodan za nas.

 

 

U svežem sećanju svima u Zvezdi je težak poraz od Olimpijakosa u pripremnom periodu. Došao je kao dobra lekcija pred start sezone.

- Bili smo i tada oprezni, igrali smo kako smo mogli u tom trenutku. Taj poraz nam je otvorio oči da vidimo neke slabosti, od tada smo podigli nivo igre. Uradićemo ono što je do nas, ali ne pitamo se samo mi nego i protivnik - zaključio je  trener Crvene zvezde.

Evroliga, 1. kolo

Četvrtak:

ASVEL - Olimpija Milano 20.00

Panatinaikos - Real 20.00

Makabi TA - Žalgiris 20.05

Bajern - Fenerbahče 20.30

Valensija - Baskonija 20.30

Petak:

Efes - Crvena zvezda 19.30

Alba - Partizan 20.00

Barselona - Olimpijakos 20.30

Virtus - Monako 20.30

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike