Ovo leto pod hitno sam morao da idem u Minhen zbog povrede, čak je i karijera bila u opasnosti: Kakvo otkriće Ivanovića za 24sedam!

28.09.2022

17:02

0

Autor: Milan Nastić

Crnogosrski košarkaš već duže vreme kuburi sa povredom ahilove tetive

Ovo leto pod hitno sam morao da idem u Minhen zbog povrede, čak je i karijera bila u opasnosti:  Kakvo otkriće Ivanovića za 24sedam!
Nikola Ivanović - Copyright MN Press

Iako mu je ovo tek druga sezona u Crvenoj zvezdi, od pleja crveno-belih Nikole Ivanovića se očekuje da bude jedna od glavnih uzdanica treneru Vladimiru Jovanoviću i da predvodi ovaj dosta izmenjeni tim u odnosu na prethodnu.

- Već me nazivaju starosedeocem, iako se ja tako ne osećam, ali naravno da sam tu da dam svoj maksimum kako bi pomogao ekipi. Uvek polazim od sebe, i da pružim najviše što mogu, tako će biti i ove sezone. Najvažnije da se prilagodim timu, tu sam na raspolaganju treneru i šta bude tražio od mene, ja ću se truditi da uvek dam sve od sebe. Sve je u redu kad se pobeđuje, tada je sve u redu, zbog toga želim da i ove sezone imamo što više takvih utakmica - poručio je za 24sedam Nikola Ivanović.

Crnogorski košarkaš svestan je da ove pripremne utakmice nisu bile dobre, ali veruje da će biti sve bolje kako bude odmicala sezona.

- Generalno, ne možemo biti baš zadovoljni, ali pričamo o periodu privikavanja, upoznavanja, dosta novih igrača, mislim da svi treba da napravimo dodatni napor, i verujem  kako bude vreme odmicalo da ćemo igrati sve bolje i bolje. Mislim da je to sastavni deo našeg posla, da se često adaptiramo na nove klubove, nove igrače, ali u košarci ostaje ista, ako i ciljevi, tu se ništa ne menja. Jedina stvar koja nam preostaje je da naporno radimo i da napravimo što bolji rezultat u svim takmičenjima.

Nikola Ivanović je istakao da su ambicije Zvezde uvek iste, a to da osvajaju što više trofeja.

- Ambicije su uvek najveće, i to je nešto čime dolaziš u Zvezdu, ne postoji drugo razmišljanje. A, što se tiče mene da dam sve od sebe, i plod rada i nagrada neka daje neko drugi. Tako ja gledam, nadam se dobrim stvarima i da će publika uživati u svakoj našoj utakmici - istakao je Ivanović i dodao:

ABA liga je i na nekom zvaničnom sajtu skočila za nekoliko mesta, što dovoljno govori da se radi o kvalitetnom takmičenju. Ona postaje sve bolja, i mislim da će biti dosta uzbudljiva. Kad na to dodamo Evroligu, biće dosta teško. Neće postojati meč u kojem možeš da kažem, ovo ćemo lako. Toga neće biti, tako je bilo i prošle sezone. Ne sme da nam se desi neki Split, ili Krka, pa posle deset dana ne mogu da se oporavim od takvih mečeva. Zaista to je ABA liga, i moram da istaknem da će veći akcenat biti na regionalnom takmičenju. Probaćemo da guramo što dalje na svim frontovima.

MN Press
 

Plej Zvezde je otkrio da je tokom leta morao da ide u Minhen zbog povrede kako ne bi sebi iskomplikovao celu karijeru.

- Povreda je sada u redu. Bio sam u Minhenu zbog problema sa ahilovom tetivom, zbog toga sam preskočio EP, bilo mi je krivo, ali moralo je tako. Kulminiralo je ovo leto, i nije bilo drugog rešenja. Dosta sam vukao tu povredu, zato sam otišao u Minhenu gde su mi dali novu terapiju, čak mi pokazali i koje vežbe da radim, jer u suprotnom i moja karijere bi bila u opasnosti, ali bukvalno. Najvažnije da je sada sve u redu - zaključio je Ivanović za 24sedam.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike