Zvezda malo štucala, a onda pokazala mišiće i pregazila MZT: Sigurno je počela odbrana titule

01.10.2022

19:39

0

Crveno-beli su pokazali mnogo toga bez četvorice važnih igrača

Zvezda malo štucala, a onda pokazala mišiće i pregazila MZT: Sigurno je počela odbrana titule
20221001183030_STJ_3061 - Copyright AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanovic

Crvena zvezda se mučila samo u početku meča protiv novajlije MZT-a, a onda se zaletela i sigurno dobila tim iz Skoplja.

Posle 40. minuta igre u Pioniru, Zvezda - MZT 87:67 (13:9, 26:13, 26:25, 22:20).

Zvezda ima novi tim, novog trenera, a povređeni su joj Nemanja Nedović, Ognjen Dobrić, Miroslav Raduljica i Filip Petrušev. 

Ipak, crveno-beli su igrali kako su morali, a već negde do poluvremena videla se ogromna razlika u kvalitetu, tako da je trener Vladimir Jovanović koristio vreme da kombinuje, mnogo je menjao, viđali smo razne petorke, a Zvezda je stigla do ubedljive pobede.

U Zvezdi samo Ognjen Kuzmić nije ulazio u igru, a svi ostali jesu. Svi su igrali između 13 (Bentil) i 22 minuta (Ivanović) i svi su se upisali u strelce.

Najefikasniji je bio Džejlen Adams sa 16 poena. Ivanović je doprineo sa 12 poena i pet asistencija, a Martin sa 10 poena.

U MZT-u je najefikasniji bio Vojdan Stojanovski sa 17 poena.

Što se tiče same utakmice, početak je bio jako tvrd, zgrčen i pomalo trapav. Zvezda je igrala vrlo požrtvovano i jako, trudila se da igra što brže, ali je ograničen broj publike (zbog dešavanja u finalu ABA prošle sezone) u toj deonici uglavnom slušala zveketanje obruča od silnih promašaja.

U poslednja dva minuta se ušlo sa time da su oba tima imala jednocifren broj poena, da bi Zvezda u poslednjem minutu dala i trojku i pobegla odatle.

Nakon toga je Zvezdin kvalitet počeo da dolazi do izražaja, a MZT, koji se vratio u ligu zbog administrativnih pravila, je igrao u sve većem grču. Samo dvojica igrača u timu, Stojanovski i Krstovski, postigli su 18 od 22 poena u prvom poluvremenu.

Zvezda je na poluvreme otišla sa +17, 39:22, a u trećoj četvrtini se drastično ubrzala i počela da pravi sve veću razliku. U toj deonici je praktično rešeno pitanje pobednika, pa se možda i zato MZT raspucao i počeo da pogađa.

Nakon toga, pa do kraja meča smo gledali uglavnom ujednačen meč, s tim što je Zvezda održavala razliku od oko 20 poena.

AdmiralBet ABA liga, 1. kolo:

Petak:

Zadar – Studentski centar 96:67

Subota:

Igokea - Mornar 83:91

Crvena zvezda - MZT 87:67

Nedelja:

Cibona - Partizan 17.00

Budućnost - Split 19.00

Cedevita Olimpija - Borac 21.00

Ponedeljak:

FMP - Mega 18.00

Standings provided by SofaScore

BLOG UŽIVO:

40. minuta: Završen je meč, Zvezda je pobedila 87:67.

35. minut: "Vrti" se razlika oko 20 poena sve vreme. Pomenuli smo već da Jovanović kombinuje mnogo petorki večeras, sve valjda u cilju uigravanja. Mićović se razigrao, pa posle novog polaganja smanjuje na 70:54. Ipak, treba naglasiti da nije uopšte napeto, niti se postavlja pitanje pobednika. 

Kraj treće četvrtine, 65:47

30. minut: Usporila je malo igra posle silnog perioda, a MZT je iskoristio priliku da smanji razliku. Valjda su obe ekipe sada opuštenije, pa više ulazi...

29. minut: Neprepoznatljiva je utakmica u odnosu na prvo poluvreme, pogotovo prvu četvrtinu. "Pršti" na sve strane, oba tima pogađaju mnogo više, ali je Zvezda prosto jača! Crveno-beli su imali najviše 27 poena prednosti, ali je palo na 20. Mnogo toga se isprobava, vidi se da Jovanović koristi priliku da se uigrava. 65:45

25. minut: Raspucao se malo MZT, ali i Zvezda. Posle četiri i po minuta igre, rezultat je 18:11. Zvezda vodi 54:33. Jovanović često menja, isprobava razne petorke protiv verovatno najslabijeg protivnika u ligi.

22. minut: Jako lep napad Zvezde i Lazić pogađa trojku. Lepo se kretala lopta i došla do Lazića, koji je bio sam i pogodio za tri. Na drugoj strani Strahinja Mićović daje trojku pod faulom, ali ne koristi dodatno bacanje. Kefi daje svoje prve poene u sezoni. 42:27

Crvena zvezda: Holand 3, Lazarević 2, Adams 6, Mitrović 3, Lazić 2, Martin 10, Ivanović 7, Ilić 2, Marković, Kuzmić, Topić 2, Bentil 2.

Kod MZT-a, Bojan Krstevski i Vojdan Stojanovski dali su 18 poena od timska 22. Krstevski je imao 10, a Stojanovski 8 poena. 

Zvezda je sporo krenula, prvu četvrtinu je jedva završila dvocifreno, ali je kasnije šuterski kvalitet došao do izražaja. Treba naglasiti da crveno-bele nije služio šut, ali su borba i zalaganje bili na vrhunskom nivou sve vreme, a odbrana dobra skoro sve vreme.

Stigle su i fotke s meča:

Završena je prva četvrtina, Zvezda vodi 37:22.

20. minut: Uspela je Zvezda da iskoristi poslednje četiri sekunde i realizuje napad preko Ilića. Jako lepo. 37:22

19. minut: Krstevski i Adams su razmenili trojke, a onda Ivanović svojim ulazom, koji mu je zaštitni znak, donosi Zvezdi 16 poena prednosti – 36:20.

- Inače, sajt ABA lige je u slaboj funkciji i zato vam ne prenosimo tačne statističke podatke.

18. minut: Postigao je MZT trojku posle tajm-auta, pa je iskoristio još jedan napad. Zvezda igra vrlo, vrlo požrtvovano, baca se po terenu i posle trojke Ivanovića vraća 12 poena prednosti - 29:17.

16. minut: Zvezda je produžila svoju seriju na 11:0 i sada vodi 24:12, mora trener MZT-a Aleksandar Petrović da traži tajm-aut.

15. minut: Zvezda je napravila mini-seriju 7:0 posle one trojke MZT-a, delovalo je da će konačno krenuti domaći tim, ali opet sve podseća na prvu četvrtinu. Gosti iz Skoplja deluju prilično mlako, pogotovo u napadu. 20:12

13. minut: Krstevski pogađa prvu trojku za MZT i smanjuje na 13:12 Zvezdinu prednost. Nakon toga crveno-beli su uspeli da realizuju dva napada. 18:12

Kraj prve četvrtine, 13:9

10. MZT je imao 4:0 posle tajm-auta, a Zvezda je imala poslednji napad i Holand uz zvuk sirene postiže prvu trojku na meču! 

8. minut: Topić je ukrao lepo loptu, ali je u kontri propustio šansu da položi. Pre toga je MZT posle četiri minuta pogodio koš iz igre. U poslednja dva minuta se ulazi sa 8:5. Bentil konačno daje koš za 10:5.

7. minut: Martin je dao jedno od dva bacanja, Zvezda vodi 6:3 posle punih 7 minuta igre. Zvezda je postala vidno agresivnija, a MZT je izašao uiz bonusa. Lazarević sada daje oba bacanja za 8:3. U igru je ušao 17-godišnji Topić.

6. minut: Adams konačno! Posle dve promašene trojke, dao je jedan za dva 5:3.

6. minut: Prošlo je više od pet minuta, rezultat se ne menja... Pet i po minuta igre i samo po jedan koš iz igre.

5. minut: Na semfaru stoji 5:33 do kraja prve četvrtine, a rezultat je i dalje 3:3. Igra se brzo, ali su obe ekipe "tvrde" i stegnute, pogotovo Zvezda. Ispucavaju se crno-beli za tri, ali i dalje bez pogotka...

3. minut: Martin daje prvi koš za Zvezdu, takođe pod faulom - 3:3

3. minut: Dva minuta i 21 sekunda, toliko nam je trebalo do prvog poena. Vojdan Stojanovski je dao koš i dodatno bacanje. 0:3

1. minut: Počeo je meč!

- Zvezda večeras igra u ovom sastavu:

Holand, Lazarević, Adams, Mitrović, Lazić, Martin, Ivanović, Ilić, Marković, Kuzmić, Topić, Bentil.

Kao što vidite, Jovanović je pružio šansu 17-godišnjem Nikoli Topiću!

Zvezdinih startnih 5:

Stefan Marković, Džejlen Adams, Branko Lazić, Dalibor Ilić i Hasan Martin.

- Javio se i fudbalski klub da poželi sreću: 

 

 

- Dok čekamo početak meča, možete pogledati Zvezdin intervju sa Stefanom Lazarevićem:

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike