Novi Zvezdin trener pred novinarima, oni ga pošteno "iscedili": To sam hteo da me pitate!

01.10.2022

21:16

0

Crveno-beli ubedljivo počeli odbranu titule, pokazali mnogo toga zanimljivog

Novi Zvezdin trener pred novinarima, oni ga pošteno "iscedili": To sam hteo da me pitate!
vladimir jovanovoć - Copyright Printscreen/YouTube/KK Crvena zvezda mts

Crvena zvezda je odbranu titule počela malo u grču, ali je posle ubedljivo pobedila MZT i tako uspešno počela takmičarsku sezonu.

Vladimir Jovanović je posle izašao pred novinare, koji su tako prvi put dobili priliku da malo duže popričaju sa trenerom koji je sada debitovao na takmičarskim utakmicama Zvezde, što su i iskoristili.

Na sva pitanja je odgovorio mladi trener: objasnio je zašto je 17-godišnjak igrao 20 minuta, o povređenima, o raznim petorkama, a večeras je bilo toliko kombinacija da ih je bilo teško izbrojati, o svemu što zanima navijače Zvezde i ljubitelje košarke…

- Te ideje koje smo imali su i malo iznuđene, jer su kraj terena bili i Dobrić i Nedović, pa neko mora da uzme i tu ulogu i minute. Topić je talentovan momak, 2005. godište, igrao je 20 minuta, računamo na njega ozbiljno i na njemu je da radi dobro. Igrao je solidno, može puno bolje, ima mnogo stvari koje treba da ispravlja, ali ima podršku svih nas, starijih igrača, Stefan Marković mu puno pomaže i zaslužan je za njegov rapidni napredak za kratko vreme. Računamo na njega, to je sigurno.

Zvezda je večeras igrala bez petorice igrača, koji su ili povređeni ili još nisu spremni. O svakom je Jovanović govorio.

Nemanja Nedović:

- Nemanja ima povredu koja je nezgodna, zahteva tretman. U nekoj je fazi treninga, ne radi sa ekipom i kontaktu. To ide dobro, a prognoze se menjaju iz dana u dan. Nadam se da će uskoro da bude sa ekipom, a kada će da odigra prvu zvaničnu utakmicu - to ne mogu da kažem.

Ognjen Kuzmić je bio u 12, ali nije ulazio u igru:

- Osetio je bol u zglobu i nismo hteli da ga koristimo, čisto iz prevencije. Mislim da ništa nije ozbiljno, ali u ovom trenutku - ne znam. Da je bilo velike potrebe, verovatno je mogao da igra, ali nismo hteli da rizikujemo.

Filip Petrušev:

- Juče je radio trening sa ekipom, ceo trening. Jutros i danas radio je takođe treninge, vratio se apsolutno zdrav u trenažni proces posle pauze sa povredom leđa i od sledećeg treninga apsolutno ravnopravno konkuriše za mesto u timu.

Miroslav Raduljica:

- Tek je došao, praktično kao i svima potrebno mu je vreme. Već smo se pripremali za ovu utakmicu, tako da nije puno bio sa ekipom, ali videćemo u narednom periodu.

Ognjen Dobrić:

- Oporavak ide bolje nego što smo očekivali. Ne mogu da vam kažem tačan dan i datum kada će biti opet sa ekipom ali sve je sada dobro i oporavak ide željenim tokom. Nadam se da je uskoro sa nama.

Debitovao je i plejmejker Džejlen Adams, koji se ispromašivao u prvom poluvremenu, a onda počeo da pogađa i na kraju završio sa 16 poena.

- U njega verujemo. Da ne verujemo, ne bi bio sa nama. Ima kvalitete i, kao i timu, potrebno mu je vreme da se adaptira na igru, na novi sistem. Što se tiče oscilacija, videla se nervoza, velika želja, raduje me da se jedan Branko Lazić baca na glavu, da se Holand sa 30 i nešto godina baca na zapisnički sto. To volim i želim da vidim. Imamo uspone i padove, to je posledica toga što nismo kompletni od početka, ali se nadam da ćemo biti sve bolji kako se povređeni igrači budu priključili. Svaki dolazak novog igrača, makar on bio i najbolji mogući na toj poziciji, zahteva vreme i reakciju tima. To ne znači apriori da će odmah biti puno bolje, ali siguran sam da će posle izvesnog vremena da da rezultat. Moja i klupska ambicija je da najbolje igre pružamo kad bude najpotrebnije. Oktobar je, znate kakav imamo raspored i nadam se da ćemo iz ove situacije da izađemo najbolje što možemo.

Zvezda je večeras imala samo pet izgubljenih lopti.

- To sam želeo da me pitate, jer smo dosta lopti gubili u pripremnom periodu i to je bila zamerka i nešto na čemu smo radili. To smo iskontrolisali - dve za prvo poluvreme, pet ukupno... Pokazali smo reakciju.

Zvezda sledeći meč igra u petak, kada ide u goste dvostrukom uzastopnom prvaku Evrope Efesu. Posle toga je čeka derbi protiv Budućnosti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike