Avramović jedva čeka Evroligu! Znamo da igramo za Partizan i koliko to znači našim navijačima!

22.08.2022

17:03

0

Autor: 24sedam

Bek crno-belih u fazi oporavka od povrede šake

Avramović jedva čeka Evroligu! Znamo da igramo za Partizan i koliko to znači našim navijačima!
Aleksa Avramović - Copyright Printscreen/24sedam

Košarkaši Partizana u ponedeljak su počeli sa pripremama za novu sezonu. Bez Jama Madara i Joanisa Papapetrua koji se sa nacionalnim timovima spremaju za šampionat Evrope, crno-beli su danas odradili prvi trening koji je sa strane, uglavnom, posmatrao Aleksa Avramović.

Podsetimo, iskusni bek povredio je desnu šaku tokom priprema reprezentacije Srbije, pa se na prvom treningu Valjka pojavio sa longetom za koju još sa sigurnošću ne može da kaže koliko će biti uz njega.

- Imao sam jednu kontrolu, imaću još jednu tokom naredne sedmice gde će se znati više. Moram da držim ovako u imobilizaciji još sedam dana pa ćemo da vidimo šta će snimak da kaže – kazao je Avramović, otkrivši da radi sve vežbe koje mu zada kondicioni trener Bata Zimonjić, a koje ne uključuju angažovanje desne šake…

- Odvojen sam od terena, videćemo kako će da se odvija. Medicinski tim prati moje stanje i nadam se da ću što pre da se vratim na teren.

Povreda, barem na prvi pogled, nije uticala na dobro raspoloženje srpskog reprezentativca uoči druge sezone u Partizanovom dresu.

- Uvek sam srećan kad vidim staru ekipu, saigrače iz prošle sezone, ali i nove. Protiv većine sam igrao, ne poznajem samo Egzuma, ali i njega sam imao prilike da gledam na TV, radi se o sjajnom igraču i profesionalcu. Uvek je lepo skupiti se, krenuti zajedno u nove pobede i avanturu, nadam se da će ovoga puta biti još lepše.

Iako je imao malo vremena za odmor između dve sezone, Aleksa je priznao da mu je bilo sasvim dovoljno i da je spreman za novu sezonu i izazove koje ona nosi.

- Biće intenzivna i izazovna sezona, sa velikom potrošnjom kako emotivnom tako i fizičkom. Znamo koliko je naporna Evroliga i igranje duplih kola, koliko igrač mora da bude spreman za svakog protivnika. Jedva čekam, samo da se oporavim. Igranje elitnog takmičenja biće jedan od većih izazova u mojoj karijeri. Nisam dosad imao priliku da igram Evroligu, iako sam mnogo puta igrao protiv evroligaških ekipa u Italiji i Španiji. Znam koliko su intenzivne te utakmice, koliko je potrebno biti mentalno jak i fizički spreman da odgovorite izazovu igranja u tom takmičenju.

Iako se Partizan ovog leta izuzetno pojačao, Avramović ističe da imena ne čine tim.

- Moramo da napravimo dobru atmosferu, da znamo ko šta radi na terenu i da znamo za šta se borimo. Znamo da igramo za Partizan i koliko to znači našim ljudima i navijačima. Moramo da budemo maksimalno motivisani i skoncentrisani – kazao je levoruki bek i dodao:

- Naša najveća prednost je iskustvo igrača koji su igrali za Željka iz prethodne sezone. Nadograđivali smo sa Nanelijem, Anđušićem, Egzumom i Papapetruom. Pametni su momci, vrlo brzo će ući u sistem, Naneli već poznaje Željkov rad. To je naša najveća prednost, mi koji smo bili tu jer nećemo morati godinu dana da ulazimo u sistem već će biti nadogradnja uz podsećanje iz prethodne sezone. Mislim da ćemo stvari bolje kapirati i dolaziti do rezultata – istakao je Aleksa Avramović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike