Anđušiću ispunjena velika želja da radi sa Obradovićem, sviđa mu se Partizan: Sa ovakvim timom ništa nije nemoguće

22.07.2022

10:47

0

Bek je sada jedan od iskusnijih u timu

Anđušiću ispunjena velika želja da radi sa Obradovićem, sviđa mu se Partizan: Sa ovakvim timom ništa nije nemoguće
20210704npAndjusic13 - Copyright MN Press

Danilo Anđušić je po treći put u Partizanu, ali je potpuno svestan šta ga čeka i zašto je došao. A ambicija nikako ne fali: "fajnal for"? Zašto da ne, kaže iskusni bek.

Ipak, kaže da ne treba odmah "poleteti", a glavni motiv za povratak je saradnja sa Željkom Obradovićem.

Ideju o "fajnal foru" prvi je izneo Kevin Panter, a Anđušić se slaže, ali uz ogradu – korak po korak.

- Slažem se sa Kevinom. Prvi cilj je Top 8, ali je u svim našim glavama namera da uradimo najviše moguće, tako i ja sebi postavljam najviše ciljeve. Sa ovakvim timom ništa nije nemoguće. Idemo polako, sezona još nije počela, ne treba previše 'leteti', treba sve to uklopiti. Pored individualnih kvaliteta, najvažnija stvar je da se stvori dobra hemija. Ako to uspemo, napravićemo dobre stvari – rekao je Anđušić za Mondo.

A kako je uopšte došlo do trećeg dolaska u Partizan?

- Seo sam sa njim i upravom kluba, brzo smo se dogovorili. Kada vas zove najbolji trener svih vremena, onda to nešto znači, kako svima tako i meni. Bila mi je velika želja da u karijeri sarađujem sa Željkom, drago mi je što će sada to da se dogodi. Razgovarali smo o mojoj ulozi naravno, oko onoga šta se od mene očekuje i sve mi se dopalo. Od mene se očekuje da unesem stabilnost, ekipi su falili iskusniji igrači, da neko takav pomogne u datom trenutku. Više nisam mlad, iako je to teško prihvatiti. Šalu na stranu, ne bih da ulazim previše u detalje našeg razgovora, poenta je da svojim iskustvom pomognem timu. Želeo sam da se vratim u Partizan i sada sam u tome uspeo.

Svi vide Pantera na poziciji startnog beka, a Anđušić je svestan svoje pozicije – sve je na treneru.

- Videćemo kako će situacija da se odvija. Pričao sam sa trenerom Obradovićem, znam svoju ulogu, jako otvoreno smo pričali, nisam ni ja hteo da dođem u situaciju da budem neko ko će da sedi na klupi reda radi. Pričali smo o tome šta se od mene očekuje, da li ulazio sa klupe ili ovako ili onako, na meni je da doprinesem ekipi. Na Željku je ostalo, ne treba mnogo pričati o njemu, postaviće on stvari onako kako treba. Verujem da ću se snaći, šta god da se dešava, imam dosta iskustva iza sebe, mogu da pružim mnogo na ovom nivou.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike