Obradović na okupljanju otkrio Partizanov plan za nastavak prelaznog roka!

22.08.2022

15:16

0

Autor: 24sedam

Trener crno-belih veruje u postojeći igrački kadar

Obradović na okupljanju otkrio Partizanov plan za nastavak prelaznog roka!
viber_image_2022-08-22_16-35-18-787 - Copyright 24sedam/P. K.

Košarkaši Partizana u ponedeljak su počeli sa pripremama za novu sezonu. Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović okupio je danas crno-bele košarkaše, koji će u narednih 15-dana raditi u Beogradu, posle čega bi trebalo da se krene sa prijateljskim utakamicama.

- Danas je prvi trening, nedostaju nam četiri igrača. Aleksa je tu, ali ne može da trenira, Glas je posle igranja za slovenačku reprezentaciju ostao i dobio tretman od njihovog saveza da sanira povredu, dok su Jam Madar i Janis Papapetru sa njihovim nacionalnim selekcijama – rekao je na okupljanju trener Partizana Željko Obradović.

Crno-beli su ovog leta pojačali igrački kadar povratnikom Danilom Anđušićem, kao i zvučnim strancima Danteom Egzumom, Džejmsom Nanelijem i Janisom Papapetruom, a o aktivnostima u nastavku prelaznog roka Obradović je rekao:

- Nemamo ništa u planu, u ovom trenutku ćemo da vidimo ove igrače kako izgledaju. Celo leto sam bio u kontaktu sa svima, mnogi od njih su trenirali, imali su male pauze i to je dobro. Videćemo u kakvom su stanju, odgovore na sva pitanja uvek daje sezona. Videćemo kako će da izgleda, koliko ćemo dobro da se spremimo i da uđemo u jednu izuzetno važnu sezonu za nas, s obzirom da se Partizan vraća u Evroligu posle toliko godina, uz najveće ambicije u ABA ligi.

Činjenica je da su crno-beli ovog leta skockali jedan od najboljih timova u svojoj bogatoj istoriji, ali to, prema rečima Obradovića, neće ni najmanje uticati na prostor za igru koji bi trebalo da dobiju mladi igrači.

- Koliko se sećam, Partizan je prošle sezone u celoj Evropi bio klub koji je ubedljivo najviše davao šanse mladim igračima. Imamo tim koji imamao, svi igrači su apsolutno ravnopravni u svakom smislu. Gledanje stari/mladi, mene ne zanima, više me interesuje da oni znaju da igraju za Partizan i da probaju da daju sve od sebe. Imaće šansu svi da igraju, Evroliga je izuzetno naporno takmičenje i s obzirom na kalendar mislim da je ovaj roster od 14 igrača neki minimum koji je bio neophodan - istakao je Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike