Partizan neprijatno iznenadio i razočarao KLS: Nekorektna odluka!

09.06.2022

19:39

0

Autor: 24sedam

Rukovodstvo nacionalnog košarkaškog takmičenja se oglasilo saopštenjem

Partizan neprijatno iznenadio i razočarao KLS: Nekorektna odluka!
Željko Obradović - Copyright MN Press

Partizan je u četvrtak žestoko zatalasao košarkašku Srbiju, ali i Evropu. Crno-beli su doneli odluku da ove sezone ne učestvuju u borbi za nacionalni tron, što je izazvalo brojne polemike, kako u zemlji tako i u regionu, ali i širom kontinenta.

Među onima koji smatraju da je takva odluka dobra u smislu konačnog obračuna sa svim nesportskim stvarima koje godinama okružuju, pre svega, odlučujuće duele beogradskih večitih rivala, našao se uticajni košarkaški novinar Donatas Urbonas, dok je rukovodstvo KLS, potpuno očekivano, izrazilo veliko nezadovoljstvo postupkom najtrofejnijeg košarkaškog kolektiva u Srbiji.

- Košarkaška liga Srbije je veoma neprijatno iznenađena i vrlo razočarana odlukom Partizana da istupi iz takmičenja. Odluka koja je sama po sebi skandalozna je i dodatno nekorektna pošto je zvanično saopštena pred sam početak polufinalne serije plej ofa – stoji u saopštenju KLS, koja je celu situaciju podigla na državni nivo.

- Partizan je svojom odlukom naneo veliku štetu srpskoj košarci. Smatramo da odluka da se odustane od takmičenja u najvišem državnom rangu predstavlja nepoštovanje države Srbije posebno u trenutku kada država izdvaja ogromna novčana sredstva za sport, a pre svega za košarku i samim tim i za Partizan.

Sada ostaje da se vidi da li će i, ako ih bude, kakve sankcije snositi crno-beli zbog odluke da istupe iz plej-ofa Superlige KLS.

- Košarkaška liga Srbije je prinuđena da preduzme sve neophodne mere koje su u skladu sa odredbama akata koji regulišu istupanje iz takmičenja. Košarkaška javnost će o svim budućim koracima KLS biti blagovremeno obaveštena - stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike