Večiti derbi u Evroligi? Neka nam je bog u pomoći! Kako Grci očekuju sledeću sezonu u najjačoj ligi

08.06.2022

09:04

0

Portal Sport24 ubeđen da crno-beli dobijaju "vajld kartu"

Večiti derbi u Evroligi? Neka nam je bog u pomoći! Kako Grci očekuju sledeću sezonu u najjačoj ligi
Košarkaški večiti derbi - Copyright MN Press

Grčki portal Sport24 najavljuje da će se sledeće sezone u Evroligi igrati "večiti derbi" Partizan - Crvena zvezda ako ne odaberu odlazak u rusku VTB ligu odakle imaju otvoreno poziv zajedno sa nekim turskim i grčkim ekipama, i zbog toga poručuju "pomozi, bože"!

- Bože pomozi, ako uzmemo u obzir sve ono što se dešavalo u finalu Jadranske lige. Ipak, biće to još jedan domaći derbi, koji poprima evropsku dimenziju, posle "el klasika" Real - Barselona u Španiji, naravno Olimpijakos - Panatinaikos i Virtus Bolonja - Olimpija Milan - pišu Grci.

Grci su ubeđeni da će pored Valensije druga "vajld karta" pripasti crno-belima i da taj povratak u najjače takmičenje posle sezone 2013/14 nema ko da pokvari, budući da ruskih timova nema, a Galatasaraj je odabrao da nastupa u FIBA Ligi šampiona.

MN Press
 

- Izostanak ruskih timova i nedostatak ostalih zainteresovanih navode na zaključak da će izabranici Željka Obradovića biti prisutni sledeće godine u vrhunskom takmičenju. Prvi put od sezone 2013/14, dva vrhunska tima iz Beograda biće zajedno u Evroligi sa značajnom razlikom. Igraće se međusobno, nešto što se nikada nije desilo na evropskom nivou - zaključuje Sport24.

Poznati učesnici su: Olimpijakos, Panatinaikos (Grčka), Real, Barselona, Baskonija (Španija), Olimpija Milano, Virtus (Italija), Makabi (Izrael), Fenerbahče, Efes (Turska), Žalgiris (Litvanija) , Alba, Bajern (Nemačka), Asvel, Monako (Francuska) i Crvena zvezda (ABA).

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike