Partizan napušta KLS, Mijailović poručuje: Nećemo igrati nečiju privatizovanu ligu!

30.04.2022

08:01

0

Autor: 24sedam

Predsednik crno-belih oštro osudio stanje u domaćem košarkaškom šampionatu

Partizan napušta KLS, Mijailović poručuje: Nećemo igrati nečiju privatizovanu ligu!
Ostoja Mijailović, arhiva - Copyright MN Press

Završili su srpski košarkaški klubovi učešće u Evropi, ali su pred njima izazovi u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi i domaćoj KLS.

Za košarkaše Partizana veoma je moguće samo u AdmiralBet ABA ligi. Ovo je stav predsednika crno-belih Ostoje Mijailovića koji oštro osuđuje trenutno stanje u domaćem šampionatu.

- Prva i osnovna stvar, u domaćoj ligi se ne poštuju Statut i zakonska akta koja su doneta. Protiv Statuta KLS je da se igra samo polufinale i finale... Mi imao situaciju gde FMP i Crvena zvezda zahtevaju da se promeni format takmičenja. Sa druge strane je i ta odluka da boljeplasirani u regularnom delu ABA lige ima prednost domaćeg terena u tom formatu takmičenja - objasnio je Mijailović za Sportski žurnal jedan od problema, pa dodao:

- U ovom trenutku mogu da kažem da mi definitvno nećemo igrati KLS ukoliko budemo došli u situaciju da nas neko primorava da igramo finale gde će prednost domaćeg terena imati neko ko je jedan deo takmičenja ABA lige završio kao bolje plasirani. Nećemo igrati takav vid takmičenja!

MN Press
 

Prvi čovek crno-belih naglašava da u obzir dolaze sve opcije koje su u skladu sa postulatima sporta.

- Možemo da igramo šta god... Fajnal-for, da imamo žreb, šta god! Sve što je fer-plej (poštena igra, prim aut.) možemo da prihvatimo. Ali da neko sebi pravi prednost tako što je privatizovao ligu... Partizan to neće prihvatiti - jasno je poručio predsednik crno-belih Ostoja Mijailović.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike