Partizan bio pred izbacivanjem iz Evrope! Spas stigao od FSS u vidu 250.000 evra!

30.04.2022

07:01

0

Autor: 24sedam

Krovna kuća srpskog fudbala pozajmila crno-belima novac i tako sprečila žestoku kaznu za klub iz Humske

Partizan bio pred izbacivanjem iz Evrope! Spas stigao od FSS u vidu 250.000 evra!
part-tsc-083 - Copyright MN Press

Kazna koju je Evropska fudbalska federacija (UEFA) odredila FK Partizan, a koja kaže da nema registrovanja igrača dok se ne izmire dugovi prema Luganu, iako izgleda strašno uopšte nije takva.

Odnosno jeste, ali ni blizu onog kakva je mogla da bude! Crno-beli su već bili gotovo izbačeni iz evropskih takmičenja, a spas je stigao iz Fudbalskog saveza Srbije, piše Sportski žurnal.

Naime, crno-belih su zbog ranijih dugovanja bili uslovno kažnjeni od strane UEFA, a sada kada ih je tužio i dobio Lugano, ta sankcija je trebalo da se aktivira i da klub iz Humske na neko vreme bude proteran iz Evrope.

MN Press
 

Međutim, Zoran Laković, nekadašnji generalni sekretar FSS, a sada direktor u UEFA, urgirao je da se aktiviranje kazne prolongira za 24 časa, jer je garantovao da će Partizan platiti dug. U pomoć je uskočio FSS, koji je pozajmio klubu iz Humske 250.000 evra i time ga spasao da ne bude izbačen sa međunarodne scene za narednu sezonu.

Interesantno je da je država pre mesec dana dala Partizanu 2.000.000 evra da bi mogao da reši probleme za dobijanje UEFA licence za sledeću sezonu, ali dug prema Luganu je ostao, nije podmiren i umalo je doveo crno-bele do skandalozne situacije da zbog četvrt miliona evra budu izbačeni iz Evrope. A, upravo je novac od Evropske kuće fudbala ono što u velikoj meri održava klub u životu poslednjih godina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike