Mogu li Ronaldo i Rangnik zajedno? Nemac održao prvu konferenciju i otkrio zašto je Portugalac totalno drugačiji

03.12.2021

10:46

0

Autor: 24sedam

Posle menadžerske čeka ga savetnička uloga

Mogu li Ronaldo i Rangnik zajedno? Nemac održao prvu konferenciju i otkrio zašto je Portugalac totalno drugačiji
Tan2021-12-2_22572954_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Novi menadžer Mančester junajteda Ralf Rangnik je održao prvu konferenciju za novinare, na novoj funkciji. Nemac je pričao o temama koje zanimaju navijače "đavola". 

Pre svega, objasnio je zašto je prihvatio poziv sa "Old Traforda". 

- Kada me je Čelsi zvao u februaru, pričali su samo o opciji da budem privremeni menadžer za četiri meseca. Ovde je posao na šest i po meseci, a posle i savetnička uloga. Na kraju, kada vas klub kao što je Junajted kontaktira sa takvom ponudom, nemoguće je da odbijete. Dobro znam šta se dešava u Premijer ligi. Imaću izazov da unesem više balansa u ekipu. Juče nam je bilo potrebno tri gola da pobedimo - kazao je Rangnik, dan posle pobede nad Arsenalom od 3:2. 

Zatim je odgovorio na pitanje, da li postoji mogućnost da se duže zadrži na poziciji menadžera. 

- Ljudi sa kojima sam pričao, bili su jasni kada je reč o trajanju od šest i po meseci. Još nismo pričali šta će biti na leto. Ako budu želeli da pričamo o tome, videćemo... Za mene je sada najvažnije da pobeđujemo. 

Pričao je Nemac i o svojim prethodnicima, Ole Gunaru Solskjeru, kojeg je kasnije (privremeno) zamenio Majkl Kerik. 

- Pričao sam sa Oleom skoro dva sata. Veoma pažljivo me je upoznao sa celim timom. Sa Majklom sam razgovarao više od jednog sata. Pokušao sam da ga ubedim da ostane, sa nekom drugom ulogom, ali sam na kraju prihvatio njegovu odluku da ode. Srećan sam što mogu da radim sa postojećim kadrom, jer mi je potrebna njihova ekspertiza. Možda ću morati da nađem i neke nove ljude. Ali, neki od mojih prijatelja su vezani dugogodišnjim ugovorim sa klubovima. 

 

 

Tema razgovora su bili i potencijalni transferi

- Klub nije imao kontinuitet potpisivanja ugovora. Ali, članovi borda i ja imamo isto mišljenje kada je reč o tome. Mada još nismo još pričali o novim igračima. Imamo dovoljno igrača, ali ćemo posle Božića pričati o mogućim transferima. Prema mom iskustvu, sada nije vreme da pričamo o tome. 

Naravno, nije moglo da se ne priča o Kristijanu Ronaldu, pošto su se pojavile spekulacije da se Portugalac neće uklopiti u Rangnikov sistem igre. 

- Uvek se prilagođavate igračima koji su vam na raspolaganju. Nikada nisam video igrača koji je tako spreman, kao 36-godišnjak. Ali se ne svodi sve na njega. Reč je o ekipi kao celini - kazao je Rangnik. 

Junajted je trenutno na sedmom mestu Premijer lige, a Nemac će kao menadžer debitovati u nedelju protiv Kristal Palasa, koji je na 11. poziciji. 

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike