Istorijski dan na Old Trafordu! Nemac i zvanično preuzeo Mančester junajted!

29.11.2021

11:55

0

Istorijski dan na Old Trafordu! Nemac i zvanično preuzeo Mančester junajted!
Tan2021-11-25_175542973_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jens Meyer

Konačno su se ostvarile najave o postavljanju nemačkog stručnjaka Ralfa Rangnika na mesto menadžera Mančester junajteda nakon smene Olega Gunara Solskjera. Nemac od danas i zvanično preuzima rad sa ekipom, sa tom obavezom do kraja sezone, posle čega će preuzeti mesto konsultanta u menadžmentu Junajteda i taj ugovor će imati rok važnosti od dve godine.

Pre nego što i "papirošloški" bude sve gotovo neophodno je da klub i Rangnik završe sve formalnosti oko sticanja radne dozvole, dok je njegova saradnja sa Lokomotivom i pravno okončana onog trenutka kada je iz Engleske došla vest o njegovom postavljenju.

 

 

- Savremeni evropski sistem fudbalskih treninga, koji je Rangnik uveo u Lokomotivu, nije vezan za ličnosti i nastaviće da funkcioniše nakon njegovog odlaska. Klub će se razvijati u skladu sa najavljenom dugoročnom strategijom. Ralf Rangnik je privukao iskusne stručnjake na ključne pozicije i formirao tim profesionalaca, koji će nastaviti da strpljivo i dosledno idu u izabranom pravcu, čiji je glavni prioritet razvoj mladih fudbalera kako iz Rusije, tako i iz drugih zemalja - poručili su iz Lokomotive u saopštenju o raskidu saradnje sa nemačkim trenerom.

 

 

Ovaj 63-godišnjak je izgradio impresivnu reputaciju trenera u svojoj rodnoj Nemačkoj vodeći klubove kao što su Štutgart, Hanover, Hofenhajm, Šalke i RB Lajpcig

Njegov stil igre stavlja akcenat na vršenje pritiska na protivničkom delu terena, a na talasu takve fudbalske ideje došli su Jirgen Klop, Julijan Nagelsman i Tomas Tuhel.

Od odlaska u penziju Aleksa Fergusona na klupi "crvenih đavola" sedeli su Škot Dejvid Mojes, Holanđanin Luj van Gal, Portugalac Žoze Murinjo, Norvežanin Ole Gunar Solskjer... Vreme je za jednog Nemca!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike