Premijerligaši, pazite se! Dolazak "kuma" nemačkog fudbala je veoma loša vest za vas

26.11.2021

13:31

0

Autor: 24sedam

Za vikend Majkl Kerik će i dalje obavljati dužnost

Premijerligaši, pazite se! Dolazak "kuma" nemačkog fudbala je veoma loša vest za vas
Tan2021-11-25_175542973_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jens Meyer

Ralf Rangnik će voditi Mančester junajted do kraja sezone, što i nije baš dobro za ostale timove u Premijer ligi Engleske. Tako barem tvrdi menadžer Liverpula, Jirgen Klop.

Strategu "crvenih" Rangnik je bio i svojevrstan mentor, ali i rival. Kao treneri su se u Nemačkoj susreli čak 13 puta, a Klop je slavio samo u dve utakmice.

- Da, na našu žalost, u Englesku dolazo dobar trener. Ralf je veoma iskusan i stvorio je ni iz čega dva dobra kluba, Hofenhajm i RB Lajpcig. U fudbalu je obavljao brojne funkcije, ali je kao prioritet uvek postavljao trenerski posao. Najbolji je u tome - kazao je Klop i nastavio.

- Junajted će biti dobro organizovan na terenu. To treba da shvatimo, i to nisu dobre vesti za druge klubove u Engleskoj.

Prisetio se i perioda iz Bundeslige, kada je radio u Majncu.

- Počeo je veoma rano, u Štutgartu kada je počeo sa drugim timom. Znam da je i uveo Ulm u Bundesligu, što je tada bilo nezamislivo. Susreli smo se kada sam ja bio mlad trener, a on bio u Hanoveru. Možda je na to i zaboravio. Pošto su igrali sa našim protivnikom sledećeg vikenda, pozvao me je. Bio sam presrećan jer me je zvao veliki Ralf Rangnik kako bi dobio informacije - zaključio je Klop o "kumu" modernog nemačkog fudbala.

Ovog vikenda, u nedelju Junajted će ipak voditi Majkl Kerik na gostovanju Čelsiju. A onda se očekuje i da 63-godišnji Nemac počne da radi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike