Legendarni kapiten Junajteda ubeđen da je Keriku sa jednog mesta suflirano sklanjanje Ronalda iz tima

29.11.2021

09:17

0

Ralf Rangnik još nije zaseo na klupu, a već je jabuka razdora među "crvenim đavolima"

Legendarni kapiten Junajteda ubeđen da je Keriku sa jednog mesta suflirano sklanjanje Ronalda iz tima
Kristijano Ronaldo - Copyright Tanjug/AP

Engleska je bila u čudu kada je videla da se vršila dužnost menadžera Manečster junajteda Majkl Kerik osmelio da Kristijana Ronalda postavi na klupu za rezerve na utakmici sa Čelsijem na Stamford bridžu.

Navijači su se oko te odluke odmah podelili, jer jedni odobravaju Kerikov postupak pravdajući ga lošom formom Portrugalca, dok druga strana misli da Ronaldo nikako ne može u ovakvom Mančester junajtedu da sedi na klupi. Ovu tezu zastupa i prgavi Irac Roj Kin, koji je u svom komentaru na Skaj Sportsu žestoko udario na Kerika što je pokušao na kraju meča da se pozdravi sa Ronaldom.

 

 

- Ronaldo mora da bude u startnoj postavi. On nije igrač koji treba da ulazi sa klupe. Možda se Ronaldo tamo smrzao. Nije se vratio u Mančester junajted da bi seo na klupu. Ronaldo napušta teren odmah posle poslednjeg zvižduka. Ne znam zašto je Kerik hteo da se rukuje. Neka ide u svlačionicu. Nema ništa čudno u tome što je igrač uznemiren. Zašto da sedi na klupi? Ronaldo je vrhunski fudbaler. Ima normalnu statistiku po povratku u Mančester junajted, ima golova i asistencija. Morate znati kako da radite sa superzvezdama. Igrao sam sa fudbalerima koji nisu radili ono čemu sam se nadao. Igrači kao Kantona. Ali ti im sve opraštaš, jer daju golove i donose pobede u teškim mečevima. Ronaldo bi trebalo da počne svaki meč na terenu - rekao je Kin za Skaj Sports.

Druga legenda "crvenih đavola" Geri Nevil tvrdi da je ovu odluku Kerik doneo posle konsultacija sa budućim menadžerom Ralfom Rangnikom, što "vd" odlučno demantuje:

- Nije tačno. Došli smo na meč sa Čelsijem imajući jasan plan igre. Pretpostavio sam kako će Čelsi da igra, a posebno smo želeli da prekinemo vezu po sredini od Žoržinja ka Loftusa-Čiku. Moji izbori su bili zasnovani na svežini igrača i taktici - rekao je Kerik.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike