Belenenseš i jedan Srbin pokošeni novim sojom koronavirusa "omikron", oni su prvi pacijenti u Portugalu

29.11.2021

10:22

0

Andrija Luković i njegovi saigrači prvi osetili snagu mutiranog virusa

Belenenseš i jedan Srbin pokošeni novim sojom koronavirusa "omikron", oni su prvi pacijenti u Portugalu
2021-11-28_124015 - Copyright Profimedia

Ispitivanje PCR uzoraka čak 13 fudbalera portugalskog kluba Belenenseša zaraženo je novim sojem korona virusa "omikron", saopštio je portugalski Nacionalni institut za zdravlje.

Igrači opvog kluba, među njima i srpski fudbaler Andrija Luković,  prošli su testove i dali su pozitivan rezultat. Interesantno je da su igrači prvi slučajevi zaraze novim sojem u Portugalu. Ovaj soj koronavirusa pojavio se u Južnoj Africi kao još jedan mutirani soj, koji je još zarazniji od prethodnih. Za sada se ne zna mnogo o novom virusu.

Belenenseš je u subotu uveče bio prinuđen da izađe sa devetoricom fudbalera na utakmicu protiv Benfike. Od devet izašli dvojica su bili golmani, pa su već u prvom poluvremenu gubili sa 7:0.

Andrija Luković/Profimedia
 

Kako bi se farsa što pre zaustavila dvojica igrača su ostala u svlačionici žaleći se na navodne povrede, dok je od preostale sedmorice odmah na početku utakmice jedan pao na travu tražeći da napusti teren. Sudija je samo morao da primeni pravilo igre i da prekine meč zato što propisi ne dozvoljavaju da ekipa igra sa manje od sedam fudbalera.

Portugalci su veoma striktni u odigravanju utakmica, što smo imali priliku da vidimo letos kada se Partizan sastao sa Santa Klarom. Rival crno-belih imao je čak devetoricu zaraženih, ali Moreirense nije pristao da im odloži utakmicu, baš kao i sada Benfika u slučaju zaražavanja igrača Belenenseša.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike