Em su izgubili, em ih čeka kazna: Desetkovani Belenenseš će "skupo platiti" posle prekida meča sa Benfikom

28.11.2021

11:47

0

Autor: 24sedam

Utakmica je završena rezultatom 0:7, a biće registrovana službeno

Em su izgubili, em ih čeka kazna: Desetkovani Belenenseš će "skupo platiti" posle prekida meča sa Benfikom
2021-11-28_124015 - Copyright Profimedia

Utakmica fudbalskog prvenstva Portugala između Belenenseša i Benfike nije odigrana do kraja, a rezultat u trenutku prekida bio je 7:0 u korist gostujućih "orlova".

Podsetimo, čak 13 fudbalera i četiri člana stručnog štaba domaćina bilo je pozitivno na korona virus. Kao što je rečeno, domaćin je bio desetkovan. Kada su se vratili na teren u drugom poluvremenu, odmah po izvođenju početnog udarca, jedan od njih se požalio na povredu. Meč je tada i okončan.

Ubrzo su usledile i reakcije. Tako je predsednik Belenenseša, Rui Pedro Soareš rekao da ima razumevanje za svoje fudbalere.

- Fudbal pratim već 48 godina i nikada nisam video igrače sa tako dostojanstvenim stavom. Za njih imam osećaj dubokog razumevanja. Svima su pokazali šta znači dostojanstvo. To što smo igrali ovde bila je šteta za sve nas, osim za devetoricu igrača koji su izdržali na terenu - rekao je prvi čovek portugalskog kluba i dodao da su tek u 19:13 sati u klubu saznali rezultate PCR testova.

Samim tim, bilo je kasno da se meč otkaže. Na ovu izjavu, usledila je "kontra" iz Lige Portugala. Navodi se da Belenseš nije poslao zahtev da se utakmica odloži. Zbog toga je meč i počeo.

Takođe je pokrenuta istraga kako bi se ustanovilo da li je domaćin namerno ostao sa šest igrača. Zbog napuštanja terena preti im i oduzimanje pet do osam bodova.

Na drugoj strani, Benfika je bez većih problema osvojila tri boda (službeni rezultat 3:0), pa i preuzela (privremeno) prvo mesto.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike