Preokret u "El kešiku": Siti se osvetio PSŽ-u, za prvo mesto u grupi, maksimalan je i Liverpul

24.11.2021

21:52

0

Autor: 24sedam

Ostalo je još jedno kolo do kraja grupne faze

Preokret u "El kešiku": Siti se osvetio PSŽ-u, za prvo mesto u grupi, maksimalan je i Liverpul
Tan2021-11-24_224043417_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Scott Heppell

Današnji program Lige šampiona obeležio je derbi grupe A, između Mančester sitija i Pari Sen Žermena. Duel dva prebogata kluba, popularni "El kešiko" pripao je domaćinu. Rezultat je bio 2:1, čime su "građani" obezbedili prvo mesto u grupi. Takođe, osvetili su se za poraz u Parizu.

Iz pet utakmica, ekipa Pepa Gvardiole ima 12 bodova, a tim Maurisija Poketina osam, pa je sve jasno. Ostaje samo da se vidi ko će biti treći, Lajpcig ili Briž.

Posle prvog poluvremena koje je pripalo Mančester sitiju, Pari Sen Žermen je bio taj koji je poveo na "Etihadu", i to u 50. minutu. Sa leve strane je Lionel Mesi ušao u kazneni prostor i poslao loptu na suprotnu stranu. Tamo je dočekao Kilijan Mbape, koji je imao vremena i da se namesti i pošalje loptu kroz noge Edersonu.

Tanjug/AP Photo/Scott Heppell
 

U 66. minutu, Rodri je proigrao Kajla Vokera na desnoj strani. Usledio je pas na peterac, a lopte se nekako dokopao Rahim Sterling, za 1:1. Veliku pomoć je imao i od Gabrijela Žezusa koji je zasmetao čuvarima, i omogućio Sterlingu da ubaci loptu u mrežu Kejlora Navasa.

Nejmar je posle kombinacije sa Anhelom di Marijom, u 75. minutu propustio izglednu šansu. Sa nekoliko metara poslao je loptu pored gola. A onda, u 77. minutu, preokret. Gabrijel Žezus je postigao gol za 2:1.

U drugom meču ove grupe, RB Lajpcig je kao gost deklasirao Briž sa 5:0. Već na poluvremenu je bilo 4:0, zahvaljujući golovima Kristofera Nkunkua, Emila Forzberga (dva, jedan iz penala) i Andrea Silve. Konačan rezultat je postavio Nkunku, u sudijskoj nadoknadi.

U grupi B, u kojoj se nalaze Liverpul, Atletiko, Porto i Milan bilo je zanimljivo, kada je reč o rezultatima.

Liverpul je golovima Tijaga Alkantare i Mohameda Salaha pobedio Porto, a moglo je da bude i 3:0. Ali je gol Sadija Manea u prvom poluvremenu poništen zbog ofsajda. "Crveni" sa "Enfilda" u poslednje kolo ulaze sa maksimalnim učinkom. Za to je bio dovoljan trijumf od 2:0. Milan je pogotkom Žuniora Mesijasa slavio na gostovanju Atletiku, sa minimalnih 1:0.

Sada se maksimalno "zakuvalo". Porto ima pet bodova, a Milan i Atletiko po četiri. U poslednjem kolu Milan će dočekati Liverpul, a Porto biti domaćin Atletiku.

U grupi C, nešto ranije Ajaks je pobedio Bešiktaš, a kasnije Sporting Borusiju Dortmund.

U 30. i 39. minutu, u strelce se upisao Pedro Gonsalveš. Mogao jei do het-trika, ali nije realizovao penal. Na sreću "lavova" iz Lisabona, Pedro Poro je bio na pravom mestu, za 3:0. Ipak, Borusija je smanjila na 3:1 u samoj završnici. 

Real je u grupi D gostovao Šerifu, ali nije dozvolio da ekipa iz Tiraspolja ponovo napravi iznenađenje. Podsetimo, u Madridu je u septembru bilo 2:1 za tim iz Moldavije. U 30. minutu, vodeći gol dao je David Alaba, a u sudijskoj nadoknadi i Toni Kros. Na 3:0 je povećao Karim Benzema koji je danas dobio presudu. To je ujedno bio i konačan rezultat.

Inače, ovaj duel je obeležila i neprijatna scena, kada je Adama Traore pao na travu. Odmah mu je ukazana lekarska pomoć.

Liga šampiona, rezultati 5. kola:

Grupa A:

Mančester siti - Pari Sen Žermen 2:1

(Sterling 63, Žesus 76 - Mbape 50)

Briž - RB Lajpcig 0:5

(Nkunku 12, 90+3, Forsberg 17, 45+1, Silva 26)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa B:

Liverpul - Porto 2:0

(Alkantara 52, Salah 70)

Atletiko Madrid - Milan 0:1

(Mesijas 87)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa C:

Sporting - Borusija Dortmund 3:1

(Pedro Gonsalveš 30, 39, Pedro Poro 81 - Malen 90)

Bešiktaš - Ajaks 1:2

(Gezal 22 p - Ale 54, 69)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa D:

Inter - Šahtjor 2:0

(Džeko 61, 67)

Šerif - Real Madrid 0:3

(Alaba 31, Kros 45+2, Benzema 55)

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike