Tadićev otac Petar otkrio za koga je kao dete navijao kapiten Ajaksa i "orlova"

25.11.2021

13:03

0

Još čuvaju dres Peđe Mijatovića

Tadićev otac Petar otkrio za koga je kao dete navijao kapiten Ajaksa i "orlova"
Tan2021-11-24_192852246_1 - Copyright Tanjug/AP Photo

Otac Dušana Tadića kaže da se kapiten "orlova" i Ajaksa kao dete u 14. godini opredelio da navija za Vojvodinu, a da je pre toga bio partizanovac, uprkos želji njegovoj ujaka da ga nagovori da promeni stranu.

Petar Tadić u intervjuu za Novosti kaže da je ratlog za simpatije prema crno-belima bila i ljubav prema Peđi Mijatoviću.

- Od četrnaeste godine, kada je tamo prešao, navija za Vojvodinu, kao i čitava porodica. Do tada je simpatisao Partizan, onako kako to već biva u detinjstvu, povukli su ga drugovi iz ulice i razreda. Za crno-bele sam navijao i ja, a Dušanov ujak je bio veliki navijač Crvene zvezde, pa smo mu naizmenično poklanjali čas crno-beli, čas crveno-beli dres. I dan-danas kod kuće imamo dres sa brojem devet Peđe Mijatovića, iz vremena kada je igrao za Partizan. Obožavao ga je kao igrača - rekao je Petar Tadić za Novosti.

Tadić je posle stasavanja u  Vojvodini prešao u holandski Groningen 2010. godine, da bi kasnije karijeru nastavio u Tventeu, pa u Sautemptonu. Od 2018. godine drugu mladost proživljava u Amsterdamu, kao lider izuzetne dve generacije igrača poteklih iz Ajaksove fudbalske akademije.

Sa ovom drugom u kojoj su Šurs, Timber, Gravenberh, Renš želi da napravi korak više nego sa onom koju su predstavljali De Liht i De Jong, kada su u dvomeču sa Totenhemom zamalo izgubili plasman u finale Lige šampiona 2019. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike