Srbijo, zaslužila si večeras da slaviš! Piksi je baš veliki, miran i realan i posle istorijskog trijumfa

14.11.2021

22:06

0

Autor: 24sedam

Selektor je gospodski sumirao utiske posle ogromnog uspeha i plasmana na Svetsko prvenstvo

Srbijo, zaslužila si večeras da slaviš! Piksi je baš veliki, miran i realan i posle istorijskog trijumfa
pikse - Copyright Printscreen/Twitter

Srbija se na herojski način plasirala na Svetsko prvenstvo u Kataru! Posle preokreta je u gostima pobedila Portugal i tako obezbedila plasman na Mundijal.

Igrači igraju, ali je Dragan Stojković Piksi preporodio nacionalni tim i naterao naciju da opet voli nacionalni tim. Posle meča je bio smiren, realan, ali i svestan šta je urađeno.

- Mislim da smo potpuno po onom što smo prikazali večeras zaslužili da pobedimo. Mislim da su momci odigrali takmičarsku utakmicu, sa jednim dubokim uverenjem da možemo da dobijemo, bez obzira što smo igrali protiv jedne od najjačih selekcija. Oni su za mene prvaci Evrope sa svim tim igračima. Mislim da je ovo veliki uspeh za Srbiju, za srpski fudbal. Svi zaslužuju čestitke.

Tim je ponovo prikazao mentalnu snagu?

- Mi smo govorili od početka da će utakmica u Lisabonu biti finale. To se desilo. Znali smo da nas jedino pobeda vodi na željeno mesto. Mentalna snaga, taktička zrelost, ponašanje, disciplina na terenu, požrtvovanost igrača… Poštovanje svih principa koje sam tražio donelo je to da Srbija večeras treba da bude ponosna. Srbija je videla momke. Ne bi se ništa promenilo ni da je bilo nerešeno. Srbija ima pravo da slavi večeras.

Sve je iznenadilo odsustvo Aleksandra Mitrovića iz startne postave?...

- E, pa sad. Moj posao je da osmislim, da prenesem igračima, da ubedim igrače. Sve je na kraju rezultiralo ovako kako se završilo. Stručni štab je uradio svoj deo posla, igračima je objašnjeno šta treba raditi na terenu. Bila je prelepa igra. Mi smo verovali u to. Ja sam govorio da niko od protivnika nema krila da leti, to je igra 10 na 10 u terenu. Pokazali smo srce i motivaciju. Na kraju se vratilo kako treba. Velika je stvar pobediti Portugal. Pitali su me na konferenciji da nismo pobedili od 1984. Tradicije služe da se ruše.

Gde je limit?

- Nemamo limit, mi ćemo posle ovoga analizirati sve, a sve što smo uradili uradili smo perfektno. Pokazali smo na kraju da smo mi bolji. Videćemo za kasnije. Imamo potencijal za mnogo veće stvari", zaključio je Stojković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike