„Orlovi“ napunili do vrha kasu FSS! FIFA se otvorila više nego ikad!

15.11.2021

06:39

0

Autor: 24sedam

Na Terazijama zadovoljno trljaju ruke

„Orlovi“ napunili do vrha kasu FSS! FIFA se otvorila više nego ikad!
0MMM6475 - Copyright MN Press

Dugo je fudbalska Srbija čekala jednu veliku pobedu nacionalne selekcije, a kada je ona došla donela je sa sobom i bezbroj pogodnosti. Nacija ponovo „živi“ za najvažniju sporednu stvar na svetu, klinci posle puno vremena imaju na koga fudbalski da se ugledaju, a ni finansijski benefiti nisu uopšte zanemarljivi.

Ogromnim trijumfom u Lisabonu, Piksijevi „orlovi“ do vrha su napunili kasu FSS. Gol Aleksandra Mitrovića, koji je u 90. minutu utišao „La Luž“, vredan je 12 miliona dolara, koliko će leći na račun nacionalne kuće fudbala kao nagrada za plasman na Mundijal u Kataru naredne godine.

FIFA je još ranije donela odluku da svakom učesniku predstojećeg SP isplati bonus od 10 miliona samo za plasman u Katar, dok će učesnici SP još dva miliona dobiti za adekvatno sprovođenje priprema za najveću planetarnu fudbalsku smotru.

Podsetimo, kada se Srbija plasirala na Mundijal u Rusiji 2018. godine, premija od FIFA iznosila je 9.5 miliona dolara, a ukupni nagradni fond predstojećeg prvenstva sveta iznosi 700 miliona dolara, od kojih će pobedniku pripasti 50 miliona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike