Gledaćete dobru Srbiju, očekujte sve: Selektor Stojković bi "voleo da zaigra", ali ima ko da odradi posao umesto njega (FOTO, VIDEO)

13.11.2021

19:07

0

Autor: 24sedam

Ništa Orlovi neće menjati, igraće svoju igru, atraktivno i napadački

Gledaćete dobru Srbiju, očekujte sve: Selektor Stojković bi "voleo da zaigra", ali ima ko da odradi posao umesto njega (FOTO, VIDEO)
10 - Copyright fss.rs

Dan uoči utakmice odluke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo između Portugalije i Srbije, u Lisabonu je održana zvanična konferencija za medije na kojoj su govorili selektor Srbije Dragan Stojković i kapiten naše reprezentacije Dušan Tadić.

Stojković se najpre našalio na pitanje portugalske novinarke šta Srbija mora danas da uradi na terenu:

- Srbija danas ne mora ništa da uradi, sutra je bitno - odgovorio je selektor Srbije, pa odmah nastavio u ozbiljnom tonu:

- Moramo da budemo jako skoncentrisani, znamo da je Portugal jaka ekipa i učinićemo sve da postignemo gol više od njih. Očekuje nas izuzetno teška utakmica.

 

 

Novinar iz Srbije pitao je selektora da li planira neke promene u koncepciji u odnosu na prethodne mečeve:

- Mi smo od početka kvalifikacija krenuli sa jednim stilom koji želimo da negujemo iz utakmice u utakmicu. Ne vidim razloga zašto bismo bilo šta menjali. Bez obzira na ime protivnika, najviše respektujemo sebe i želimo da naš fudbal bude atraktivan i napadački. Jeste velika važnost, ali Srbija se neće adaptirati na igru Portugala, nego će nastaviti da igra onako kako treba da bismo došli do rezultata.

Prisetio se selektor potom i poslednje pobede nad Portugalom (3:2) iz 1984. godine.

- Sećam se te utakmice, pobedili smo sa 3:2, bio sam jako mlad igrač i uspeo sam da postignem taj treći gol za pobedu. Prošlo je mnogo vremena, ja bih voleo kad bi vreme moglo da se vrati unazad pa da opet igram, ali to je nemoguće. Tradicije postoje da bi se rušile. Sutra je sve moguće pa čak i to da srušimo tradiciju i da dođemo do pobede koja nas vodi direktno na Mundijal.

 

Stojković nema dilemu na čijoj će strani biti prednost u odlučujućem meču za odlazak na Svetsko prvenstvo.

- Svi znamo da je Portugal u velikoj prednosti. Iz dva razloga. Prvi je što igra kod kuće, a drugi je što ima dva rezultata na raspolaganju. Srbija dolazi samo sa jednim ciljem, da pobedi i da osvoji prvo mesto u grupi. Portugal nije ekipa koja će igrati igru da bi išla na nerešeno. Mislim da će oba tima igrati na pobedu, onaj ko bude bolji i kvalitetniji, taj će ići u Katar. Pedeset hiljada ljudi ne dolazi da gleda Portugal koji se brani, ali će videti i Srbiju koja ima istu nameru kao i domaći tim. Ovo je utakmica između dve ekipe koje su neporažene u ovim brzim kvalifikacijama. Vreme je da vidimo ko je bolji.

Piksi je otkrio i kako teku pripreme za duel sa Portugalcima.

- Pripremamo se tako da uživamo u suncu Kaškaiša u jednoj super atmosferi. Ne vršim nikakav pritisak na igrače, niti pravim sastanke. Čekamo utakmicu i to je to. Portugal je jedna od najboljih ekipa u Evropi, to svi znaju, znam i ja. Naravno da igrači poput Žote, Bernarda Silve ili Bruna mogu da daju gol ni iz čega. Znamo i da Ronaldo može da igra jednom nogom i da bude opet opasan. Nema tajni između Portugala i Srbije, nema tu velikih iznenađenja. Kolega Santoš i ja znamo sve jedni o drugima.  Bitno je da budemo skoncentrisani, da ne dozvolimo prostor njihovim napadačima i onda će sve biti pod kontrolom.

 Na kraju je selektor poručio ono što smo svi želeli da čujemo:

- Možete svašta da očekujete. Ali da ćete da gledate jednu dobru Srbiju, to je jedino sigurno!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike