Dečko, nije ti ovo FIFA, pa da se igraš: Legenda Junajteda oštro po mladom Sanču

24.09.2021

11:07

0

Kada za nekog fudbalera izdvojite blizu sto miliona evra logično je da od njega očekujete mnogo

Dečko, nije ti ovo FIFA, pa da se igraš: Legenda Junajteda oštro po mladom Sanču
Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

Zbog toga je i logično što je Džejdon Sančo, momak koji je pre dva meseca stigao u Mančester junajted, već na "udaru" navijača i javnosti.

Nije se Sančo snašao kako se očekuje, pet nastupa je zabeležio u dresu Junajteda bez postignutog pogotka. Utisak je da mladi engleski reprezentativac nije uspeo da se uklopi u tim.

Među kritičarima je veliki broj nekadašnjih fudbalera, a veoma oštar i direktan bio je Pol Ins, čovek koji je odigrao 206 utakmica u dresu Crvenih đavola.

- Jasno je da je Sančo i dalje mlad igrač koji ima mnogo da nauči, ali mora da shvati da mu ovo nije FIFA igrica, nego fudbal. Nije sve u driblinzima i pokušajima da prođeš dva, tri, četiri igrača - konstatuje Ins za "The United Stand", pa nastavlja:

- Sve je to atraktivno i lepo za videti, ali prvo mora da počne da igra fudbal, da nauči da nije sve samo u driblinzima. Nekad je jednostavnije da odigraš u stilu Gigsa, da pretrčiš protivnika, odigraš dupli pas i uđeš u gol šansu.

Sigurno je da je pred mladim Sančom vreme, ali je još sigurnije da klub veličine Mančester junajteda obično nema "sluha" i tek u malom broju slučajeva istrpi mladalačke igrarije fudbalera.

Možda bi se kod Sanča isplatilo sačekati. Videćemo kako na sve gleda menadžer Ole Gunar Solskjer, baš kao i saigrači i rukovodstvo kluba sa Old Traforda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike