Srbija, BiH i Crna Gora u istoj grupi Lige nacija! Nije nemoguće: Kuglice bi mogle da sastave Jugoslaviju

24.09.2021

08:43

0

Moglo bi biti veoma zanimljivo u Ligi nacija naredne godine

Srbija, BiH i Crna Gora u istoj grupi Lige nacija! Nije nemoguće: Kuglice bi mogle da sastave Jugoslaviju
Copyright Foto: Marko Metlas/MN Press

Pred žreb, koji će 16. decembra biti održan u Švajcarskoj, poznati su sastavi šešira iz kojih će biti izvlačene kuglice sa imenima reprezentacija.

A kuglice bi mogle da ponovo sastave sada samostalne države, a u ne tako davnoj istoriji, bratske republike iz Jugoslavije.

Gledajući spisak timova učesnika prvo što primetite je da srpski fudbalski nacionalni tim ima svoje mesto u trećem šeširu za B diviziju Lige nacija. Onda i da za rivale sigurno neće imati Izrael, Rumuniju i Irsku, koje se nalaze u istom šeširu.

Letimičan pogled na ostale šešire pokazuje da bi žreb zaista mogao da napravi potencijalno spektakularnu grupu. Zamislite da se u njoj iz prvog šešira nađu fudbaleri Bosne i Hercegovine, iz drugog bi ime rivala bilo manje važno, iz trećegSrbija i iz četvrtog Crna Gora. Stvaro liči na spektakl.

Može, doduše, umesto Crne Gore da nam zapadne i Slovenija, pa da to opet bude "jugoslovenska" grupa, ali imajući u vidu aktuelni, pre svega politički, trenutak, sa Slovencima ne bi bilo ni blizu toliko vruće kao sa fudbalerima iz Crne Gore.

Još jedan dokaz da politiku sa sportom ne treba mešati. Kad bi to bilo moguće, imajući u vidu trenutnu formu koju prikazuju pomenute reprezentacije, "orlovi" realno ne bi trebalo da imaju bilo kakav problem da izađu na kraj sa pomenutim rivalima.

Kompletni sastavi šešira za B diviziju Lige nacija izgledaju ovako:

A - Ukrajina, Švedska, Bosna i Hercegovina, Island

B - Finska, Norveška, Škotska, Rusija

C - Izrael, Rumunija, SRBIJA, Irska

D - Slovenija, Crna Gora, Albanija, Jermenija

Ako bismo mogli i baš morali da biramo sastav naše grupe, zaista ne bi bilo lako odlučiti se. Recimo da bi najlakša bila ona u kojoj bi se sa Srbijom našle upravo BiH, Finska i Jermenija. S druge strane najteže bi verovatno bilo sa Ukrajinom, Norveškom i Slovenijom, mada je, kada se zna da će takmičenje početi tek naredne godine, sve to nezahvalno predviđati.

Ono u šta se može sa priličnom sigurnošću verovati je da nas čeka uzbudljivo takmičenje i još utakmica reprezentacija u kojima ćemo, nadamo se, uživati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike