Levi bek Partizana otkriva kako se bori sa dugom kilometražom: Pazim šta jedem, koliko spavam i radim prevenciju povreda

24.09.2021

09:28

0

Junak pobede protiv Mladosti Ivan Obradović o aktuelnostima u Partizanu

Levi bek Partizana otkriva kako se bori sa dugom kilometražom: Pazim šta jedem, koliko spavam i radim prevenciju povreda
Copyright FK Partizan

Najbolji igrač Partizana u pobedi nad Lučancima Ivan Obradović i prošle sezone se protiv istog rivala upisao u strelce. Ovaj put je utakmicu protiv Mladosti otvorio asistencijom za Rikardov deseti gol u Superligi, što je najefikasnijeg igrača crno-belih učvrstilo na vrhu liste strelaca.

 - Nisam ni razmišljao o tome da sam prošli put pogodio protiv njih. To je bio jedini gol za mene u prošloj sezoni, sada asistencija i gol. Naravno da sam presrećan, pre svega zbog pobede mojim doprinosom. Drago mi je i zbog Rikarda koji je nastavio svoj golgeterski niz. Bitno je da smo pobedili i da idemo dalje ka našem cilju - priča Obradović.

Za iskusnog defanzivca, koji ove sezone deli minutažu sa Slobodanom Uroševićem, konkurencija je jedan od razloga dobrih partija Partizana ove jeseni.

 - To i jeste ključ ovih dobrih rezultata od početka godine i prošle sezone, zato što svako svakog gura napred, svi daju svoj maksimum, svi smo ovde zbog jednog cilja-da osvajamo trofeje. Konkurencija je zdrava, svi se podržavamo, u svakom trenutku, i to je ono najbitnije.

Zbog prethodna tri gostovanja u Lučanima, u Partizanu su se pribojavali utakmice protiv Mladosti.

 - Utakmice pre i posle derbija su nezgodne. I fizički i emotivno, derbi te iscrpi u svakom smislu te reči, ali kada si u Partizanu to je to. Utakmice su na svaka tri-četiri dana i svaka utakmica je na pobedu. Mi smo u tom ritmu i to smo prihvatili, dosta je nas povratnika, dosta je dece Partizana. Znamo kako se igra ovde, svi su gladni, svi su fokusirani.

Obradović je 2007. godine kod Miroslava Đukića debitovao u prvom timu Partizana. Tada je imao 19 godina, a sada ima skoro deceniju i po dugu profesionalnu karijeru.

 - Već sam u 33. godini, sledeće leto 34. Oseti se, puno sam prešao, tako se uvek našalim. Duga karijera, mi smo istrošeni, tako da pazim kako spavam, šta jedem, radim prevencije povreda svakodnevno. Ulažem u sebe, želim da uživam u ovom momentu. Fudbal je privilegija, to je ono što volim da radim i želim da trajem što duže.

Levi bek sada razmišlja samo o Spartaku koji dolazi u u Humsku u nedelju:

 - O Flori nismo razmišljali jer imamo Spartak već u nedelju, koja je takođe ozbiljna ekipa, u vrhu tabele naše lige. Treba prvo da maksimalno fokusirani uđemo u taj meč, pokušamo opet da pobedimo, pa ćemo imati vremena da se spremimo za četvrtak. Flora nije slučajno u Ligi konferencija, dominantni su u svom prvenstvu, imaju dosta reprezentativaca. Videli smo da ih Gent nije tako lako dobio tamo, samo 0:1. Svaka utakmica u Evropi je posebna, poznato je da danas nema lakih protivnika.

Gol protiv Mladosti došao je posle kornera Miloša Jojića i udarca glavom Igora Vujačića:

 - On je izveo korner, ne znam ko je zakačio loptu. Bio sam tu gde treba, kao što smo vežbali i došla je lopta. Presrećan sam zbog gola!

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike