Srbijo, slomi prvaka Evrope! Futbaleri sa Portugalom u osmini finala Svetskog prvenstva (VIDEO)

24.09.2021

09:44

0

Pobeda ili kraj. Do te faze stiglo na Svetskom prvenstvu u futsalu

Srbijo, slomi prvaka Evrope! Futbaleri sa Portugalom u osmini finala Svetskog prvenstva (VIDEO)
Copyright Fudbalski savez Srbije

Reprezentacija Srbije večeras (19.00) igra meč osmine finala sa Portugalom. Činjenica je da rival apsolutni favorit, da se radi o aktuelnom prvaku Evrope, ali i da su "orlovi" na Mundijalu već igrali sa prvacima sveta, kao i trećeplasiranim timom na planeti.Jesu naši futsaleri izgubili te dve utakmice, ali se stekao utisak da je moglo da bude i drugačije. Falilo je to nešto malo što bi moglo da se pojavi baš sada.

Znaju izabranici selektora Dejana Majesa kome će na megdan, znaju da ih čeka mnogo ozbiljan rival, a na ruku im ne idu baš ni vesti o igračima na koje se ne može računati.

- Kao što smo u svaki meč do sada ušli spremni, tako ulazimo i u ovaj. Imamo kadrovskih problema, Marko Pršić nije uspeo da se oporavi za utakmicu, a Denis Ramić je pod znakom pitanja. Ono što nas je neprijatno iznenadilo je što je stigao mejl iz FIFA da je Miloš Stojković kažnjen sa dve utakmice. Pripremali smo kao da je on tu za ovaj meč i to nas je dosta poremetilo - poručio je selektor Majes, pa naglasio da i pored svega toga niko ne pomišlja na predaju:

Provere pred Svetsko prvenstvo i samo takmičenje, odnosno način na koji smo odigrali utakmice, ohrabruju. Naravno da bismo voleli da smo kompletni, ali sigurno nećemo izaći sa belom zastavom na utakmicu. Pokušaćemo da iznenadimo, znamo sve o kvalitetu protivnika. Bilo bi glupo pretiti takvoj ekipi. Sigurno ćemo pokušati da iskoristimo njihovo eventualno opuštanje i vodenicu okrenemo na našu stranu.


Kapiten Pršić van stroja je nekoliko dana, tako će biti i u osmini finala, ali ne dozvoljava da ga napusti optimizam.

- Nema prava na grešku. Znali smo šta nas očekuje na SP. Idemo na prvaka Evrope i mislim da je došao trenutak da ostvarimo pobedu, da imamo i malo sportske sreće. Verujem da smo je zaslužili. Svi pričaju kako će favoriti ostvariti pobede, a ja naš verujem da smo mi ti koji će napraviti iznenađenje. Prvi put osećam i hemiju i energiju u timu, nekako svi verujemo da možemo da napravimo iskorak. Došli smo na ovo takmičenje po neko iznenađenje i mislim da je došao taj dan.

Najbolji strelac Srbije u dosadašnjem toku SP je Dragan Tomić.

- Nije su mi bitni golovi, sve bih menjao da prođemo u četvrtfinale. Možda padne i neka asistencija, uvek se šalimo, da će onda biti i neka kafa - kaže Tomić za sajt Fudbalskog saveza Srbije, a onda nastavlja u ozibljnijem tonu:

- Mnogi od nas igraju utakmicu karijere i sigurno da voljnog momenta i želje za dokazivanjem neće manjkati. Dobili smo jakog protivnika u osmini finala, ali nećemo praviti alibi. Idemo 100 odsto, znamo gde su naše prednosti i verujem da će to biti dovoljno za prolaz.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike