Region trese košarkaška groznica! Nikad zanimljivija Admiral Bet ABA liga. Struka za 24sedam o predstojećoj sezoni

24.09.2021

08:50

0

Mulaomerović, Đurović i Balažič pričaju o tome šta se može očekivati u regionalnom takmičenju

Region trese košarkaška groznica! Nikad zanimljivija Admiral Bet ABA liga. Struka za 24sedam o predstojećoj sezoni
Copyright MN Press

Košarkaška groznica već trese region. Kako i ne bi kad se ove sezone očekuje izuzetno kvalitetna Admiral Bet ABA liga, a mišljenje je da se na pamti kad je regionalno takmičenje privuklo ovoliku pažnju, jer svi timovi su se ozbiljno pojačali i imaju velike ambicije.

Sam povratak Željka Obradovića, najtrofejnijeg evropskog trenera u Partizan, dovoljan je mamac i za ostale da dođu u Admiral Bet ABA ligu.

Tim povodom 24sedam je razgovarao sa eminentnim stručnjacima sa prostora bivše Jugoslavije koji su izneli svoje mišljenje po pitanju predstojeće sezone u regionalnom takmičenju.

Damir Mulaomerović, poznati bivši hrvatski igrač, a sada trener Slobode iz Tuzle, ističe da za košarku na ovim prostorima mnogo znači povratak Željka Obradovića.

- Šta reći o najboljem treneru Evrope, a pokazatelj su i trofeji. Znam koliko njemu znači povratak u Partizan, mesto gde je započeo trenersku karijeru. Sa mnogo motiva se vratio i siguran sam da će napraviti odličan rezultat. Imali smo priliku da popričamo u Opatiji, i znam da neće samo mladi igrači imati priliku da napreduju, nego i oni iskusniji. Sa Željkom sam osvojio Evroligu, znam koliko je posvećen tom poslu. Ekipe sa njim u početku imaju malo problema, dok se ne naviknu na njegov rad, ali posle nekoliko meseci, kad sve to legne, ima da bude pesma, i igračima će biti izuzetno lako da sarađuju sa njim. U pripremnom periodu, on uvek ima problema sa rezultatima, ali kad bude najvažnije, oni će biti najbolji - počeo je razgovor za 24sedam Mulaomerović.

Bivši igrač ističe da će ove sezone ABA liga biti mnogo zanimljivija nego prethodnih sezona.

- Ove godine ABA liga će biti toliko zanimljiva da ćemo uživati u mečevima iz nedelje u nedelju. A dolaskom Željka Obradovića, ona će sigurno biti kvalitetnija. Naravno, treba tu dodati i neke zvučna igračka imena, poput Kalinića, Pantera, Lendeja i mnogih drugih igrača koji su imali evroligaško iskustvo. Smatram da će ABA liga biti u samom vrhu svih liga u Evropi. O favoritima, kao u svake sezone. Zvezda, Budućnost, Cedevita Olimpija, Mornar, koji su se takođe kvalitetno pojačali. Naravno i Partizan, koji prošle sezone nije ispunio očekivanja, ali sada će biti jedan od glavnih kandidata za titulu prvaka regionalnog takmičenja - zaključio je za 24sedam Mulaomerović.

MN Press
 

 

Srpski trener Vlada Đurović ima svoje viđenje predstojeće sezone u ABA ligi.

- Činjenica je da će ove godine Admiral Bet ABA liga biti mnogo interesantnija nego prethodnih sezona. Naravno, najveći pogodak za regionalno takmičenje je dolazak Željka Obradovića. Trener koji iza sebe ima devet titula najboljeg u Evroligi je dovoljan pokazatelj o kakvom stručnjaku se radi. Nema dileme da su neki igrači samo zbog njega došli u Partizan. Mislio sam da niko Božu Maljkovića neće moći da prestigne po broju trofeja u Evropi, a onda je došao Željko koji je postao ubedljivo najbolji trener Evrope svih vremena. Znate koji je to motiv za košarkaše da dođu u Partizan - poručio je Đurović za 24sedam.

Iskusni stručnjak smatra da su Partizan i Zvezda najveći favoriti za osvajanje regionalnog takmičenja.

- Partizan i Zvezda su glavni kandidati za titulu. Kome od ta dva kluba dati prednost, veoma teško je prognozirati. Kad bih rekao u procentima, to je 50/50 odsto. Čini mi se da je ekipa Dejana Radonjića "ratobornija", ali to ne mora ništa da znači. Sistem postoji, a kako će to sve izgledati na terenu, tek ćemo videti. Vidim da imaju dosta problema sa povređenim igračima, ali ide im u prilog to što na početku nemaju neke teške utakmice. Moje mišljenje je da će im trebati još jedan centar. Naravno, tu su Budućnost i Cedevita Olimpija, koje su uz naše timove glavni favoriti za najviši plasman. Mnogo mi se sviđa ekipa Cibone, mislim da je odlično vodi naš trener Vlada Jovanović, a posebno mi se svideo mladi centar Branković. Videćemo šta će da urade dalmatinski klubovi, a Zadar je napravio dobru ekipu. U svakom slučaju, mislim da ćemo uživati u mečevima Admiral Bet ABA lige - istakao je Đurović.

Bivši slovenački košarkaš Jure Balažič smatra da je Željko Obradović bez dileme neko koji će podići nivo ABA lige.

- Došla su velika košarkaška imena, pre svih tu je Željko Obradović, a pored njega tu su još neki košarkaši koji imaju veliko evropsko iskustvo. Očekujem kvalitetno takmičenje i jedva čekam da počne. Mislim da će Obradović biti veliki motiv za mlađe igrače i da za njih nema boljeg trenera nego što je on. Njegovo ogromno iskustvo sigurno će im pomoći da postanu bolji košarkaši. Što se tiče favorita, to su, kao i svake godine, Partizan, Zvezda, Budućnost, u prvom ešalonu, a onda iz drugog plana može da iznenadi Cedevita, ali i još neki klub. Mada, za mene je Partizan prvi favorit za osvajanjeAdmiral Bet ABA lige - zaključio je Balažič.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Milan Nastić

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike