Legenda oduševljena "efektom Ronaldo": Ovako nije bilo još od kad je Kantona dolazio!

12.09.2021

11:46

0

Junajted bi prošle godine ovakvu utakmicu odigrao nerešeno, ali ne kad je Kristijano tu

Legenda oduševljena "efektom Ronaldo": Ovako nije bilo još od kad je Kantona dolazio!
Copyright Kristijano Ronaldo, Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Kristijano Ronaldo je imao povratak iz snova na Old Traford. Postigao je dva gola, Mančester junajted je pobedio Njukasl 4:1, a “crveni đavoli” kao da su se preporodili.

Stadion je bio pun satima pre meča, Ronaldovi dresovi rasprodati, svi su bili uzbuđeni povratkom Portugalca posle 12 godina, a imali su i šta da vide.

Dobro raspoloženje traje i danas. Jedan od oduševljenih je i legenda kluba Brajan Robson, koji je igrao za Junajted od 1981. do 1994.

Nisam osetio ovakvo uzbuđenje na Old Trafordu još od dolaska Erika Kantone. Došao sam na stadion više od tri sata pre početka meča i već je bilo prepuno ljudi. Čak i posle, kada navijači obično odu kući, muvali su se okolo i uživali u atmosferi. Programi koje obično niko ne kupuje sada su razgrabljeni samo zato što se Kristijano vratio – piše Robson u svojoj kolumni za Dejli mejl.

Nekadašnji reprezentativac Engleske je nastavio:

Ovo je kao u slavnim danima, Ronaldo nam je doneo novi osećaj vere. Ono što je pokazao u subotu jeste tačno ono što može da promeni u ovom timu. Mančester junajted nije igrao posebno dobro, ali ovaj momak pravi razliku. Oseća šanse, klinički je precizan, on je nivo iznad svih. Ima harizmu da ugrabi pažnju publike i podigne atmosferu. Nivo ohrabrenja i entuzijazam koji smo videli u subotu obično se vide kada dolaze protivnici kao što su Liverpul, Mančester siti ili Čelsi.

Kristijano Ronaldo, Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Pravi razliku

Robson je istakao da je bilo vidljivo da su neki igrači koji su došli sa reprezentativne pauze “van ritma”.

Ovakvu utakmicu bi Junajted prošle godine možda i remizirao, ali Kristijano Ronaldo vas gura ka pobedi. Iznuđivao je greške, anticipirao je opasnost i dao je Junajtedu oštricu. On i Bruno Fernandeš su bili sjajni u teranju saigrača da podignu tempo i to se prenosi na druge.

Potom je otkrio neke nepoznate detalje:

– Znam da se obratio igračima u petak uveče i tada im je rekao zašto se vratio u klub, a to je da pobeđuje. Nije ovde došao zbog bajke koja se vraća neuspehom. Neki igrači mogu da pričaju u svlačionici, da govore kako su pobednici, ali možete videti tačno kroz njih. Ne i ovaj momak. Znaš da ga zaista boli da gubi i nema nikakvih problema da ti to kaže. To je nešto zbog čega će ostali procvetati.

Junajted u utorak počinje takmičenje u Ligi šampiona, a prvi protivnik mu je Jang bojs. Taj meč na programu je od 18.45.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike