Juventus je samo jednom bio ovako loš u poslednje 52 godine: Napoli prihvatio sve poklone „stare dame“

11.09.2021

19:02 >> 19:13

0

Autor: Adam Štulić

Napolitanci posle preokreta slavili protiv torinskog kluba

Juventus je samo jednom bio ovako loš u poslednje 52 godine: Napoli prihvatio sve poklone „stare dame“
Copyright Mateo Politano postiže izjednačujući gol protiv Juventusa foto: Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Prošlo je tri kola nove sezone Serije A, a Juventus još ne zna za pobedu. Samo je jednom „stara dama“ bila ovako loša u poslednje 52 godine, pošto sezonu 2015/16 takođe otvorila sa tri meča bez trijumfa.

Čudan derbi odigrali su Napoli i Juve u subotu uveče na „Maradoni“. Poklanjali su jedni drugima golove, a nešto „darežljiviji“ bili su crno-beli, koji su u drugom poluvremenu potpuno pali i dozvolili Napolitancima veliko slavlje – 2.1.

Početak meča, ipak, nije nagoveštavao ovakav epilog. Poklon Manolasa u 10. minutu oberučke je prihvatio Morata i golom doveo tim Masimilijana Alegrija do prednosti, koju je torinski klub čuvao do sredine drugog poluvremena.

Igrao se 57. minut, kada je očajnu intervenciju Ščesnog i njegovo ispuštanje lopte u petercu, kaznio Politano.

Kao da su Napolitanci tada „osetili krv“, i jurnuli su još snažnije ka golu rivala. Ređale su se prilike i poluprilike pred golom „stare dame“, koja je kapitulirala u 85. minutu, posle greške Kena, koji je, u pokušaju da je izbije glavom, loptu uputio ka svojoj mreži. Ščesni je paradom, za trenutak, uspeo da sačuva mrežu, ali se na pravom mestu našao Kulibali, kojem je preostalo samo je da vrati preko gol linije za pobedu koja je u istoriju Napolija upisala Lućana Spaletija.

Naime, iskusni strateg je postao tek drugi u bogatoj istoriji kluba podno Vezuva koji je uspeo da ostvari tri pobede u prva tri kola Serije A, posle Rafe Beniteza, koji je pre osam godina imao skor 4/4.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike