Kakva je mašina Dušan Vlahović! Dva komada za slavlje Fjorentine u Bergamu

11.09.2021

21:04 >> 21:22

0

Autor: Adam Štulić

Srpski napadač bio nepogrešiv sa bele tačke protiv Atalante

Kakva je mašina Dušan Vlahović! Dva komada za slavlje Fjorentine u Bergamu
Copyright Dušan Vlahović foto: Tanjug/Stefano Nicoli/LaPresse via AP

Fjorentina je ovog leta, bez dileme, napravila jedan od najboljih poteza u istoriji kluba. Izdržali su sve nalete bogatiji rivala na Dušana Vlahovića, spustili rampu na njegov odlazak i dobili gol mašinu koja bi mogla da ih vrati u vrh italijanskog fudbala.

Srpski napadač nastavio je maestralne partije iz prošle sezone, „teroriše“ protivničke odbrane iz vikenda u vikend, a njegov instinkt hladnokrvog golgetera večeras je osetila Atalanta.

Na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A, „viola“ se vratila sa tri boda (2:1), zahvaljujući dvostrukom strelcu Vlahoviću, koji je bez problema realizovao dva penala, koja su u subotu uveče dosuđena za tim iz Firence u Bergamu.

Golovima u 33. i 49. minutu, nekadašnji đak Partizana je trasirao Fjorentini put ka drugom trijumfu u prva tri kola nove sezone, koji „violi“ nije izmakao, iako je preciznim izvođenjem najstrože kazne u 65. minutu Zapata saigračima ostavio dovoljno vremena da, ako ništa drugo, dođu barem do boda. Na sreću gostiju iz Firence, to im nije pošlo za rukom, pa je Atalanta, posle pobede i remija, u novoj sezoni italijankog šampionata upisala i prvi poraz.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike