Isplivali svi detalji, Real sprema sumanuto obeštećenje za Mbapea, plata duplo manja nego u PSŽ-u!

12.09.2021

09:38 >> 11:43

0

Ljubav prema fudbalu je pobedila pohlepu

Isplivali svi detalji, Real sprema sumanuto obeštećenje za Mbapea, plata duplo manja nego u PSŽ-u!
Copyright Profimedia.rs

Real Madrid i Kilijan Mbape – nije se desilo ovog leta, ali deluje da je neizbežno. Uprkos svim naporima Pari Sen Žermena, čak i u navodnom uključivanju predsednika Francuske u celu priču, deluje da se prelazak u kraljevski klub ne može sprečiti.

Mbape na leto postaje slobodan igrač, a od 1. januara može da pregovara sa drugim klubovima, pa čak i da potpiše ugovor ili predugovor, bez ikakve dozvole kluba.

E, sad, kakva je Realova strategija? Finansijski detalji su u isto vreme sumanuti, ali i romantični. Igraču je očigledno važnije igranje za Madriđane nego novac, ali klub želi da ga osigura po svaku cenu.

Kako piše ABC, Real će postaviti klauzulu za Mbapea od, pazite sad, MILIJARDU EVRA! Naravno, ona služi da odbije druge klubove, prvenstveno petrodolarske, na trenutno najvrednijeg igrača sveta. Ovo je slična taktika koju su Madriđani koristili da brane Karima Benzemu i Fedea Valverdea. Sličnu je imao i Kristijano Ronaldo kad je boravio tamo.

Španski klub je svestan opasnosti koju za njih na tržištu predstavljaju “novi bogataši” i prilagođavaju se u zaštiti svojih igrača kako umeju. Svoje mlade zvezde čuvaju astronomskim klauzulama.

Obeštećenje za Brahima, trenutno na pozajmici u Milanu, iznosi 750 miliona evra; za Iska i Asensija iznosi 700 miliona, a za Sebaljosa 500 miliona evra.

Fudbalska romantika

E, sad, onaj lepi deo priče. Mbape će u Realu zarađivati 20 miliona evra godišnje. To je znatno manje od 36 miliona koliko mu PSŽ nudi za novi ugovor, skoro upola manje. U Parizu bi tako bio u istom razredu sa Lionelom Mesijem i Nejmarom.

Profimedia

Ipak, Real ne želi da ruši svoju platnu strukturu, koja je bila jedan od faktora pomoći klubu da prebrodi ekonomsku krizu izazvanu pandemijom. A Mbapeu je važnije da ispuni svoj san igranja za Real Madrid nego da zaradi više novca. A pare iz naizgled neiscrpnog bunara su jedini adut koji PSŽ ima u pokušaju da ga zadrži.

Osim toga, Mbape će dobiti bonus za potpisivanje od 30 miliona evra. Sa 20 miliona će biti najplaćeniji igrač Reala, a približnu platu ima samo Eden Azar.

Postoji tu još tračeva. Navodno, ako stigne Pol Pogba, on će imati istu platu kao Mbape. Njih dvojica su odlični prijatelji i klub ne želi da ruši atmosferu između njih.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike