Čukarički doveo treće pojačanje: Ofanzivni vezista dolazi iz CSKA, dobro poznaje srpski fudbal

19.06.2024

13:40

0

Autor: P.K.

Vrlo je živ prelazni rok na Banovom brdu...

Čukarički doveo treće pojačanje: Ofanzivni vezista dolazi iz CSKA, dobro poznaje srpski fudbal
Lazar Tufegdžić - Copyright FK Čukaričk

Prelazni rok je punom jeku na Banovom brdu. Čukarički i dovodi igrače i prodaje ih, a sada je ozvaničio i treće pojačanje za sezonu 2024/25.

U klub sa Banovog brda posle golmana Nikole Mirkovića i desnog beka Miloša Cvetkovića stigao je još jedan iskusan igrač, ofanzivni vezista Lazar Tufegdžić (27).

Tufegdžić dolazi iz CSKA Sofije, odakle je prešao iz subotičkog Spartaka, tako da je dobro upoznat i sa novim klubom i sa Superligom, ali i sa saigračima.

- Svi znaju kako Čukarički radi i kakav je klub. To je presudilo da postignemo dogovor, nisam mnogo razmišljao kad je stigla ponuda. Prvi utisci su odlični, svi su me zaista lepo dočekali, od zaposlenih do saigrača. Poznajem bar 70 posto momaka koji nose dres Čukaričkog, sa nekima sa igrao ranije, neke znam sa terena. Sa Nemanjom Tošićem sam dugo bio u omladinskoj školi Crvene zvezde, sa Đorđem Ivanovićem ranije u Spartaku…

U Spartaku si igrao odlično…

- Neka tako bude i u Čukaričkom, ne bih imao ništa protiv. Sada sam u godinama kad već imam dosta iskustva. Nadam se da ću svojim kvalitetom pomoći klubu da ostvari ciljeve i ambicije u narednoj sezoni. Pred nama su najpre pripreme, najbitnije je da svi budemo zdravi i da nas mimoiđu povrede. Mi stariji igrači smo tu da pomognemo mlađima, ali imaćemo šta da naučimo i od njih. Uglavnom, smatram da sam napravio odličan potez dolaskom u Čukarički, zbog toga sam i potpisao ugovor na dve godine.

Tufegdžić je prošao omladinsku školu Crvene zvezde. Kao pozajmljeni igrač crveno-belih igrao je za Bežaniju i OFK Beograd, a dve godine proveo je u beogradskom Sinđeliću. Najbolje partije pružao je u subotičkom Spartaku, u tom periodu odigrao je čak i dve utakmice za reprezentaciju Srbije.

Prethodne dve sezone Tufegdžić je proveo u CSKA iz Sofije.

- Prve sezone je bilo dobro, borili smo se za titulu sa Ludogorecom do poslednjeg trenutka. U drugoj sezoni već nije bilo tako, krenuli su određeni problemi, ali sam uspeo da dogovorim raskid ugovora i u Čukarički sam došao kao slobodan igrač.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike