Terzić otkrio ime novog kapitena Zvezde i naširoko pričao o prelaznom roku: Konačno ćemo imati levog beka po meri!

17.06.2024

21:26

0

Generalni direktor srpskog prvaka govorio o statusu Hvanga

Terzić otkrio ime novog kapitena Zvezde i naširoko pričao o prelaznom roku: Konačno ćemo imati levog beka po meri!
Zvezdan Terzić - Copyright MN Press

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić izjavio je da se nada da će crveno-beli i u narednoj sezoni da nastave niz uspeha sa šampionskim titulama.

Crvena zvezda je u ponedeljak počela pripreme za narednu sezonu u kojoj će probati da odbrane duplu krunu i kroz kvalifikacije izbore plasman u Ligu šampiona.

- Poželeli smo igračima dobrodošlicu, uspešnu sezonu, da ih zdravlje služi, da pristupe obavezama kao i do sada. Obaveze su velike, nadam se da ćemo nastaviti ovaj niz uspeha sa šampionskim titulama. Naglasio sam da je ovo je jubilarna sezona. Iduće godine slavimo 80 godina od nastanka kluba. Treba da napravimo atmosferu i ambijent kakav dolikuje našem klubu - rekao je Terzić na konferenciji za medije i dodao:

- Imamo sačuvan tim od prošle godine, otišao je Dragović, došao je Nemanja Stojić, reprezentativac od koga mnogo očekujemo. Otišao je Osman Bukari, za dan ili dva ćemo objaviti igrača koji dolazi na njegovu poziciju, nadam se da ćemo biti još jači. Marko Stamenić je otišao, na njegovu poziciju je došla želja Vladana Milojevića, to je Dalsio. Tu je i Luka Ilić, naše dete koje smo vratili. To je profil igrača koji nam je bio potreban. Ima izvanrednu levu nogu, prekid, smisao za igru i dobro zna šta je Zvezda - dodao je Terzić.

Pojedini mediji su objavili da bi In Beom Hvang mogao da napusti klub.

- Velika želja svih nas je da on ostane. Ne moramo da ga prodajemo zbog finansijske situacije, ali imamo dogovor s njim, da ako se pojavi neki klub iz liga petice, i on bude zadovoljan, da mu Zvezda neće praviti problem, naravno uz precizirano obeštećenje. Ispoštovaćemo njegovu želju vezanu za sportski motiv, ali da, postoji verovatnoća i da ostane. Mi ćemo da učinimo sve što je do nas da ga zadržimo. Videćemo da li potencijalno Liga šampiona može to da promeni, ali foksuiraćemo se na to da Hvang ostane makar do 27. avgusta kod nas. Tada ćemo znati da li igramo Ligu šampiona - rekao je generalni direktor Zvezde.

On je saopštio da će Zvezda dovesti levog beka.

- Privodimo kraju i taj posao i konačno ćemo imati levog beka po meri. Bilo je polemike oko Milana Rodića, ali je on bio fantastičan ovih sedam godina. Ipak, Rodić ne može sam, jer mi godišnje imamo između 54 i 56 utakmica. Potrebna su nam dva dobra rešenja na svakoj poziciji i Rodić je bio malo razapet tu. Ipak, nije lako naći levog beka, videli ste da je Engleska sinoć igrala sa Kiranom Tripijeom kao izraženim dešnjakom na tom mestu. Nadam se da ćemo uskoro potpisati levog beka, svi naslućujete ko je, ali neću da govorim pre zvanične promocije.

U medijima se pominjalo da će fudbaler Čukaričkog Mihajlo Cvetković potpisati za Zvezdu.

- Želimo tog igrača, znam na koga mislite. Naša želja je da sve što vredi bude u Zvezdi. Sve smo dogovorili sa njegovim klubom oko visine obeštećenja, tako da je preostalo da postignemo dogovor sa igračem i njegovom porodicom. S te strane ima nekih komplikacija, unutar porodice, ali smo strpljivi i puni razumevanja. Videćemo u narednim danima, imamo dosta vremena - izjavio je Terzić.

On je naveo da će Uroš Spajić da bude novi kapiten Zvezde.

- To je dogovoreno onda kad nam je Aleksandar Dragović saopštio da ide. Bio je Spajić lider uz Dragovića i u svlačionici i na terenu i nije bilo dileme. Vratio se iz povrede, bivao sve bolji i sad je zasluženo dobio poziv za Evropsko prvenstvo - rekao je Terzić.

Generalni direktor Zvezde se osvrnuo na sinoćnji meč, koji je reprezentacija Srbije izgubila od Engleske 1:0 na EP u Nemačkoj.

- Ponosan sam kako smo igrali. Malo smo ih precenili i u prvih pola sata nismo imali nijedan pas u napred, ali smo kasnije bivali sve bolji. Gol je visio u vazduhu poslednih pola sata, i to je igra koja može da nas hrabri. Engleska nam nije stvorila mnogo prilika, ali mora da se pobedi Slovenija u četvrtak. To je preduslov. Protiv Danske je meč lopta, ali me nisu oduševili sa Slovenijom. Srbija ima dobre igrače, jake na lopti i ako se to upakuje kako treba, može da bude problem za svakog rivala.

Terzić je napomenuo da je klub igračima omogućio vrhunske uslove za trening.

- Privodimo kraju Mediko blok, imaćemo vrhunske uslove za trening. Završen je i teren sa veštačkom travom sa zelenom plutom koji je najmoderniji u Evropi. Drago mi je što baš ovde pravimo ovu mini konferenciju. Igračima smo poželeli dobrodošlicu i da ih zdravlje služi, te da pristupe obavezama na pravi način - zaključio je Terzić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike