I Radnički "upalio motore": Novi-stari trener, a planovi su veliki, a ciljevi visoki

18.06.2024

00:44

0

Autor: D. N.

Napravljen je i plan priprema, a igraće se sa ekipama iz komšiluka

I Radnički "upalio motore": Novi-stari trener, a planovi su veliki, a ciljevi visoki
Copyright MN Press

Superligaške ekipe ovih dana počinju sa pripremama za sezonu pred nama, a među njima je i niški Radnički. Tako je novi šef struke Nikola Drinčić okupio ekipu, a igračima se prvo obratio direktor kluba Dejan Propadalo.

- Nikola Drinčić ostavio je dubok trag u Radničkom. Kao kapiten, igrač, čovek može biti primer kako treba da se ponašate i ophodite prema svojim obavezama. Želim vam mnogo sreće i naravno uspešnu sezonu. Prepuštam sve šefu stručnog štaba, on ima punu podršku Uprave kluba, kluba i lično moju podršku.

MN Press
Dejan Propadalo                                                                                                   

Ono što vam bude rekao to je to. Savet vam je da ga slušate, ukoliko želite da napredujete i budete dobri fudbaleri, posebno vi mlađi. Neki od vas, koji su igrali sa Drinčićem, znaju o čemu govorim, on je čovek sa izuzetnim ljudskim kvalitetima i može biti uzor svima - rekao je Propadalo, dok je Drinčić dodao da vremena nema mnogo i da mora da se vredno radi, jer je prva utakmica već za pet nedelja.

- Nije floskula, igraćemo ofanzivno i neka moja vizija je da gledamo nas kao tim, a ne toliko protivnika. Sigurno da ćemo igrati ofanzivni stil fudbala i to mogu da obećam, istakao je Nikola Drinčić.

Na prvom treningu viđena su dobro poznata lica, a tim će biti kompletiran u narednom periodu.

- Što se tiče tih transfera, ko će ostati, ko će otići, mi imamo sa direktorom neki plan, koje igrače želimo i on se bavi sa tim ja sam se usmerio na teren i tako ćemo funkcionisati.

Iskreno, što se mene lično tiče, uvek imam velike planove i visoke ciljeve. Sigurno da klub kao klub ne zaslužuje da igra plaj-aut i da se bori za opstanak. To sam rekao od prvog dana i ja i dalje stojim pri tome i ne bežim od odgovornosti.

Rekao sam da ću učiniti sve, ne samo da igramo plej-of, nego da probamo da se borimo za izlazak u Evropu to je neko moje viđenje. Zadržali smo veliki broj igrača i nadam se da uz par dobrih igrača možemo da napravimo dobar rezultat - zaključio je Drinčić kome će u stručnom štabu pomagati Vladimir Đorđević i Dejan Babić.

MN Press
Nikola Drinčić                                                                                                         

Za golmane će biti zadužen Stefan Radulović, a za kondiciju kondicioni Đorđe Vlajković.

Napravljen je i plan priprema, a o tome je više govorio sportski direktor Aleksandar Jovanović.

- U Nišu ćemo raditi do 30. juna, odigraćemo dve utakmice do polaska, jedan protivnik biće Radnički iz Kragujevca. U Bugarskoj ćemo biti dvanaest dana i tamo ćemo odigrati četiri utakmice protiv Politehnike (2. jul), CSKA iz Sofije (5. jul), Slavija iz Sofije (9. jul) i Steaue (12. jul).

Što se tiče igračkog kadra, glavni nosioci igre ostali su sa nama. Dovešćemo igrače na pozicijama na kojima smo deficitarni. To je mesto golmana, dovešćemo i vezne igrače, jednog špica. U pregovorima smo sa dosta dobrim i kvalitetnim igračima i u narednih par dana sigurno će doći dva do tri pojačanja i onda verovatno i do polaska na pripreme još par njih - objasnio je Jovanović.

Prvom treningu prisustvovali su: Dimitrije Stevanović, Uroš Kitanović, Andreja Stojanović, Filip Frej, Aleksandar Vojnović, Vasilije Bakić, David Petrović, Tjeri Etongu, Mihajlo Terzić, Vanja Ilić, Stefan Čolović, Stefan Cvetković, Nemanja Belaković, Stefan Lazović, Mateja Pantić, Aleksa Dušanić, Pavle Ivelja, Matija Petrović i Lazar Prodanović.

Zbog povrede su izostali su Milorad Stajić i Đuro Zec, dok će se internacionalci Bazile Jamkam i Jusuf Bamidele ekipi priključiti za nekoliko dana.

Podsetimo, Radnički je sezonu završio u plej-aut grupi, na 12. mestu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike