Potpuni obrt! Mančester junajted ne menja trenera! Jedan trofej kupa je sada dovoljan za nekad veliki klub

12.06.2024

13:30

0

Autor: P.K.

Ko bi rekao da će velikan da ovoliko obori standarde...

Potpuni obrt! Mančester junajted ne menja trenera! Jedan trofej kupa je sada dovoljan za nekad veliki klub
Erik ten Hag sa trofejom FA Kupa - Copyright Tanjug/AP Photo/Ian Walton

Oni koji se sećaju Mančester junajteda ne pre 30 godina, nego pre samo 10, čudom ne mogu da se načude kako je jedan od dva najveća engleska kluba postao ovo što je sad.

Nakon sezona tavorenja, razočarenja, svađa, blamaže, ma upišite sami, postalo je dovoljno da se osvoji "samo" jedan običan FA Kup, da bi na klupi ostao trener koga su svi otpisali!

Da, Mančester junajted je odlučio da zadrži Erika ten Haga na mestu trenera, iako su nedeljama tražili zamenu za menadžera koji je tim na kraju doveo do OSMOG mesta u Premijer ligi!

Naravno, osvajanje engleskog kupa nije mala stvar, daleko od toga, ali rekosmo da je Junajted jedan od najvećih klubova u Engleskoj i sve osim titula i jednog od prva četiri mesta je ogroman neuspeh.

Ipak, Holanđanin je dobio podršku kluba nakon šokantne pobede u finalu FA Kupa nad gradskim rivalom Mančester sitijem, što je dodatno učvrstilo njegovu poziciju. Iako su se razmatrali kandidati kao što su Maurisio Poketino, Tomas Tuhel, Tomas Frank i Garet Sautgejt, odlučeno je da ten Hag (54) ostaje najbolji izbor za Junajted.

Tuhel se distancirao od uloge menadžera nakon sastanka sa novim vlasnikom, ser Džimom Ratklifom u Monaku prošle nedelje. Uprkos mnogim problemima sa povredama i izazovima sa novim pojačanjima, uprava Junajteda veruje da Ten Hag zaslužuje priliku da vodi tim pod novom strukturom koja će mu omogućiti najbolje uslove za uspeh.

Klub je takođe zadovoljan ten Hagovim razvojem mladih igrača poput Kobija Mainua i Alehandra Garnaća, koji su se istakli tokom sezone 2023/24.

U međuvremenu, Omar Berada će preći iz Mančester sitija u Junajted kao novi izvršni direktor 13. jula, dok je Džejson Vilkoks već preuzeo ulogu tehničkog direktora. Razgovori su u toku da se Dan Ešvort dovede iz Njukasla kao sportski direktor, iako su već počele glasine o transferima.

Ten Hag trenutno uživa na odmoru na Ibici, dok su razgovori o produženju ugovora u toku. Klub i menadžer su usklađeni i očekuje se da će novi ugovor biti uskoro potpisan.

Sve što sada možemo jeste da navijačima "đavola" poželimo sreću...

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike