Junajted ima plan, šokantan mejl kruži među zaposlenima! Zahtev je samo jedan!

29.05.2024

09:36

0

Autor: A. S.

Može li im ovo spasiti budućnost?

Junajted ima plan, šokantan mejl kruži među zaposlenima! Zahtev je samo jedan!
Fudbaleri Mančester junajteda - Copyright Profimedia

Mančester junajted je tekuću sezonu ublažio osvajanjem trofeja u FA kupu, ali to nije dovoljno za klub renomea koju poseduju Crveni đavoli.

Manjinski vlasnik kluba, Džim Retklif ima plan kako da klub vrati na staze stare slave, a to uključuje i izvesne promene u čitavom sastavu kluba, od omlasinske škole, preko administracije, ali ne i do prvog tima.

Nedavno je svim zaposlenima u klubu stigao poverljiv mejl, čiji je sadržaj ubrzo procurio u javnost.

Naime, Junajtedu je cilj da smanji troškove, a to planiraju da učine tako što će smanjiti broj zaposlenih. Na taj način, slavni klub će uspeti i da zadovolji finansijski fer-plej. U izveštaju za tek okončanu sezonu, navodi se da je Junajted u gubitku 50 miliona evra.

Tako su odličili da svojim zaposlednima predlože da će im ranije isplatiti godišnje bonuse, pod uslovom da daju otkaz, a rok za odluku iznosi samo sedam dana.

Ovo obuhvata više od 1.000 zaposlednih u klubu, ali ne i one u stručnom štabu, kao ni igrače, već zaposlene na nižim funkcijama, u administraciji i omladinskoj školi.

Inače, pitanje je da li će Junajted uopšte igrati Evropu naredne sezone, jer zbog Džima Retklifa koji je vlasnik i Nice, postoje nesuglasice sa krovnim organizacijama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike