Vri na Old Trafordu - Ser Aleks je izabrao menadžera za Junajted! Ferguson snažno lobira za Poketina!

10.06.2024

18:57

0

Autor: A. Š.

Legendarni Škot veruje da bi upravo Argentinac bio najbolje rešenje u pokušaju da se klub vrati na staze na kojima ga je on ostavio

Vri na Old Trafordu - Ser Aleks je izabrao menadžera za Junajted! Ferguson snažno lobira za Poketina!
Maurisio Poketino - Copyright Profimedia

Vrelo leto se očekuje u crvenom delu Mančestera. Ser Džim Retklif odradiće prvi centralni deo prelaznog roka otkako je zimus preuzeo rukovođenje sportskim delom Mančester junajteda.

Pre svega, prebogatog Britanca i saradnike očekuje najdelikatniji zadatak u kojem imaju najmanje prostora za grešku. Posle neuspelog eksperimenta sa Erikom ten Hagom, na „Teatru snova“ trenutno većaju kome da povere rukovođenje timom.

I dok su prve informacije govorile da je najozbiljniji kandidat za menadžera „đavola“ selektor Engleske Garet Sautgejt, stvari bi vrlo lako mogle da se okrenu u korist Maurisija Poketina.

Engleski mediji pišu kako legendarni menadžer Junjteda Ser Aleks Ferguson insistira u kancelarijama Old Traforda da se poverenje ukaže argentinskom strategu, koji je pre nekoliko nedjelja dobio šokantan otkaz u Čelsiju.

Isti izvor navodi da su odgovorni u Mančesteru i dalje bliži ideji da je Sautgejt bolji izbor kao dugoročno rešenje za vrelu klupu „đavola“ koja je od odlaska Fergusona nemilosrdno gutala svakog ko je seo na nju.

Ipak, kao što smo već pisali, posao sa Sautgejtom neće biti nimalo lak, pre svega što mladi strateg ne želi da razgovara ni sa kim dok ne završi obaveze na predstojećem šampionatu Evrope, što bi moglo a potraje i do sredine jula ukoliko Englezi stignu do same završnice takmičenja.

Takođe, FA ne krije želju da Sautgejta ostavi na selektorskoj funkciji do kraja Mundijala 2026. godine, a i sam nekadašnji reprezentativac „gordog albiona“ je nedavno priznao da ne bi imao ništa protiv da se takav scenario i ostvari, pa ne bi trebalo da bude preveliko iznenađenje ukoliko Argentinac uskoro bude promovisan na "Old Trafordu".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike