Čelsi imenovao menadžera! Stigao Italijan koji ima nekoliko trofeja iza sebe (FOTO)

03.06.2024

16:41

0

Autor: D. N.

Sa radom na Ostrvu je baš dobro upoznat

Čelsi imenovao menadžera! Stigao Italijan koji ima nekoliko trofeja iza sebe (FOTO)
Navijači Čelsija - Copyright Profimedia

Novi menadžer Čelsija je Enco Mareska, potvrdio je klub sa "Stamford bridža" čiji je golman naš Đorđe Petrović. Italijan će posao zvanično da preuzme 1. jula, a ugovor je potpisan je na pet sezona, uz mogućnost produženja na još jednu.

- Oduševljeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu u Čelsijevu porodicu. Jedva čekamo da možemo da ga podržimo, kao i ostatak sportskog tima u ispunjavanju očekivanja u narednim godinama. On je veoma nadaren trener i vođa i mi smo uvereni da može da ispuni naše ciljeve - navedeno je u saopštenju "plavaca".

Po imenovanju, oglasio se i 44-godišnji Mareska.

- Da radi u Čelsiju, jednom od najvećih svetskih klubova je san svakog trenera. Zbog toga sam veoma uzbuđen jer sam dobio ovu šansu. Radujem se što ću moći da radim sa veoma talentovanom grupom igrača. Takođe ću moći da sa saradnicima nastavim klupsku tradiciju, kao i da navijače učinim ponosnim - kazao je trener koji iza sebe ima rad u klubovima sa Ostrva.

Tako da mu rad u Engleskoj nije nepoznanica, a treba reći da je sa razvojnim timom Mančester sitija došao do titule u odgovaraćujem rangu takmičenja. Radio je i u Parmi, da bi u junu 2023. godine bio imenovan za menadžera Lestera. Vodio ih je do promocije u Premijer ligu, odnosno do titule u Čempionšipu.

Njegov tim će činiti (kao trener golmana) bivši čuvar mreže Čelsija Vili Kabaljero, Deni Voker, Markos Alvarez, Havi Molina i Roberto Vitielo.

Mareska je kao igrač bio u VBA, Juventusu, Bolonji, Fiorentini, Sevilji, Olimpijakosu, Malagi, Sampdoriji, Palermu i Veroni. U igračkim danima bio je šampion sa Juventusom, a sa Seviljom je osvojio jedan Kup kralja, dva Kupa UEFA i UEFA Superkup.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike