Mančester naciljao novog Fergusona! Selektor Engleske je top prioritet na Teatru snova!

07.06.2024

19:46

0

Autor: A. Š.

Ukoliko Geret Sautgejt ostane nedostižan, postoji i prilično zvučna lista „rezervi“

Mančester naciljao novog Fergusona! Selektor Engleske je top prioritet na Teatru snova!
Garet Sautgejt - Copyright Profimedia

Najveća letnja transfer saga završena je pre nego što je leto zvanično i počelo. Blizina predstojećeg prvenstva Evrope u Nemačkoj značajno je ubrzala ozvaničenje prelaska Kilijana Mbapea u Real Madrid, a deluje da će u tekućem prelaznom roku najveća pažnja biti usmerena ka crvenom delu Mančestera.

Ser Džim Retklif preuzeo je na sebe obaveze potpune rekonstrukcije sportskog sektora Junajteda kako bi „đavole“ vratio na staze na kojima ih je ostavio Ser Aleks Ferguson. Kako bi u tome uspeo neophodno mu je pre svega da pronađe legitimnog naslednika legendarnog Škota. Nije nikakva tajna da su Eriku ten Hagu dani na „Old Trafordu“ odbrojani, a njegov naslednik mogao bi da postane Garet Sautgejt.

Kako pišu ostrvski mediji, selektor Engleske je top prioritet odgovornih u Mančester junajtedu, pred kojima će biti težak zadatak da svoju želju sprovedu u delo iz nekoliko razloga.

Pre svega, Sautgejt ne želi da razgovara ni sa kim dok sa nacionalnom selekcijom ne završi obaveze na šampionatu Evrope. U teoriji, to bi moglo da se oduži do sredine jula, pa se postavlja pitanje da li su na Old Trafordu spremni toliko da čekaju nekoga ko ni tada neće biti siguran za dolazak u klub.

Takođe, Sautgejta ugovor sa FA Engleske veže do kraja kalendarske godine, a čelnici nacionalne kuće fudbala žele ga na selektorskoj funkciji do kraja Mundijala 2026. godine.

S obzirom da je mladi strateg pre nekoliko meseci nagovestio mogućnost ostanka na trenutnoj poziciji i po završetku kontinentalnog šampionata jasno je da je pred rukovodstvom Mančester junajteda đavolski težak posao.

Ipak, kao i svi ozbiljni poslovni ljudi, Ser Džim Retklif i saradnici imaju i „rezervne“ varijante. Rezervne pod znacima navoda, jer se tako nešto ne može reći za stručnjake poput Maurisija Poketina ili Tomasa Tuhela, pored kojih iz prikrajka za posao iz snova vrebaju menadžer Brentforda Tomas Frank i Roberto de Zebri.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike