Gvardiola sprema bombu iz prikrajka! Upravi Sitija je izneo zahtev: Dovedite mi Kimiha!

10.06.2024

22:02

0

Autor: A. Š.

Španski strateg želi spremno da dočeka eventualne odlaske Bernarda Silve i Kevina de Brujnea

Gvardiola sprema bombu iz prikrajka! Upravi Sitija je izneo zahtev: Dovedite mi Kimiha!
Pep Gvardiola i Džošua Kimih - Copyright Profimedia/Andreas Gebert/dpa

U senci predstojećeg Mundijala u Nemačkoj klubovi se polako spremaju za letnju fudbalsku pijacu. Najveća bomba eksplodirala je u Madridu, gde je Real nedavno ozvaničio dolazak Kilijana Mbapea, ali nema dileme da će leto biti vrelo pošto se spusti zavesa na EURO.

Jedan od onih koji bi mogao ozbiljno da zatrese fudbalsko tlo jeste Džošua Kimih, koji uskoro ulazi u poslednju godinu ugovora sa minhenskim Bajernom. Upravo ta činjenica nemačkog reprezentativca svrstava među „najtraženiju robu“ najvećih i najbogatijih evropskih klubova, koji s pažnjom prate razvoj situacije u Minhenu.

Navodno, čelnici Bajerna već su obavestili Kimiha da će ga ovog leta prodati ukoliko ne pristane na produžetak ugovora, koji je on pre nekoliko meseci odbio usled jasne želje da više ne sarađuje sa Tomasom Tuhelom.

Taj problem je rešen dolaskom Vensana Kompanija na klupu Bavaraca, ali sada se i Kimihu sve više dopada ideja o nastavku karijere van granica Nemačke, tim pre što bi i on sam posle prvenstva Evrope mogao da dobije ugovor koji se ne odbija.

Takav jedan mogao bi da mu spremi Mančester siti. Kako pišu pojedini ostrvski mediji, Pep Gvardiola je već obavestio čelnike kluba o neophodnosti angažovanja manevarskog fudbalera, usled potencijalnih odlazaka već ovog leta stubova veznog reda „građana“ Bernarda Silve i Kevina de Brujnea.

Isti izvori tvrde da je španski strateg rukovodiocima upravo Kimiha naznačio kao idealno rešenje za ostvarivanje njegovih zamisli, a značajnu olakšavajuću okolnost u potencijalnoj realizaciji posla moglo bi da predstavlja to što nemački reprezentativac nikada nije krio koliki je uticaj upravo Gvardiola imao na njegovu karijeru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike