Nije samo Džajić! Koliko samo još poznatih sportista danas slavi rođendan, ima i zvezdaša i partizanovaca

30.05.2024

06:49

0

Autor: 24sedam

Spisak slavljenika i ovog 30. maja je poduži

Nije samo Džajić! Koliko samo još poznatih sportista danas slavi rođendan, ima i zvezdaša i partizanovaca
Dragan Džajić - Copyright MN Press

Na današnji dan rođen je Dragan Džajić, trenutno na funkciji predsednika Fudbalskog saveza Srbije, ali je prva asocijacija na njega Crvena zvezda. Posle Rajka Mitića i Dragoslava Šekularca, proglašen je za treću Zvezdinu zvezdu.

Džajić je rođen u Ubu 1946. godine i kao igrač, direktor i predsednik osvojio 31 zvaničan trofej: 16 šampionskih titula, 12 kupova, Kup evropskih šampiona, Interkontinentalni kup i Srednjoevropski kup.

Ali tu nije kraj spiska sa današnjim slavljenicima. Tako je na isti dan rođen i Blaž Slišković, nekadašnji fudbaler, a sada trener. Rođen je 1956. godine, a igrao je za Velež, Hajduk, Olimpik iz Marselja... Bio je i reprezentativac SFRJ.

Rođendan danas slavi i Stiven Džerard, živa legenda Liverpula. Rođen je 1980. godine, a njegova karijera je vezana pre svega za velikana sa "Enfilda" čiji je dres nosio 504 puta.

Kada je reč o košarkašima, tu su ljubimac navijača Partizana Zek Ledej (1994. godine), kao i Aleksandar Trifunović, nekadašnji igrač Crvene zvezde. Trifunović stariji je rođen 1967. godine, a njegov sin Uroš trenutno je saigrač Ledeja.

MN Press
 

Tu nije kraj sa košarkašima. pošto rođendan (1986. godina) slavi i Marko Simonović, bivši kapiten Crvene zvezde, kao i Radoslav Raša Nesterović (1976. godine). Bivši centar, rođen u Ljubljani ima i NBA prsten sa San Antoniom i Evroligu sa Virtusom.

I za kraj današnjih rođendana, izdvajamo jedno ime iz tenisa, a to je Magnus Norman. Ovaj Šveđanin je rođen takođe 1976. godine, a svojevremeno je bio i drugi na ATP listi. Osvojio je 12 ATP titula, a najbolji plasman na Grend slemovima je bio finale na Rolan Garosu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike