FSS zasedao i usvojio novu strategiju! Stigle i pohvale iz UEFA (FOTO)

27.05.2024

16:56

0

Autor: D. N.

Pričalo se i o "orlićima"

FSS zasedao i usvojio novu strategiju! Stigle i pohvale iz UEFA (FOTO)
Copyright MN Press

Fudbalski savez Srbije održao je Treću redovnu sednicu Skupštine na kojoj je, između ostalog, usvojena i Strategija razvoja fudbala u Srbiji za period od 2024. do 2028. godine, koja nosi naziv "Možemo bolje".

U saopštenju se takođe navodi da je sednicu otvorio predsednik FSS Dragan Džajić, kao i da je bilo prisutno 63 delegata od 81 koliko ih broji Skupština FSS.

MN Press
 

Članovima Skupštine FSS se pred početak sednice obratio predstavnik Evropske fudbalske unije (UEFA) Luka Nikola, koji je preneo pozdrave predsednika UEFA Aleksandera Čeferina i generalnog sekretara Teodora Teodoridisa.

- Za manje od tri nedelje, oči Evrope biće usmerene ka Nemačkoj, onome što će sigurno biti nezaboravno, a Srbija od 2000. godine prvi put učestvuje. Svima čestitam, posebno gospodinu Stojkoviću i njegovoj ekipi na uspešnom plasmanu. Moram da priznam da sam odahnuo kada sam saznao da Srbija i Švajcarska, moja domovina, konačno nisu žrebani u istu grupu. Hajde da se ovaj put sretnemo u nokaut fazi. Navijaću za vas i želim vam sve najbolje i puno uspeha - rekao je Nikola koji je naglasioi uspehe mlađih kategorija FSS.

Vaši momci u kategoriji do 17 godina su ovih dana već visoko postavili lestvicu na EURO za igrače do 17 godina na Kipru, uz utakmicu četvrtfinala protiv Austrije u sredu. I vaša ženska reprezentacija do 19 godina će pratiti momke u korak, kao jedne od osam učesnica na ženskom EURO do 19 godina ovog leta u Litvaniji - kazao je Nikola.

Delegati su usvojili Dnevni red sednice, a zatim je usvojen i zapisnik sa sednice Skupštine FSS od osmog jula 2023. godine. Takođe je predstavljen i Izveštaj o radu.

- Posle detaljnog opisa i obrazloženja svega ostvarenog od strane generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića delegati su usvojili Izveštaj o radu. Delegati su na kraju bili detaljno upoznati i sa Finansijskim izveštajem FSS u prethodnom periodu, koji su potom i usvojili - saopšteno je iz FSS.

Inače, tokom dana se pojavila i informacija da je Izvršni odbor FSS "aminovao" nastavak saradnje sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, zvanične potvrde (još) nije bilo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike