Igra se vojvođanski derbi, Novosađani su "zadužili" TSC! Lazetić tvrdi: Izvukli smo pouke!

19.04.2024

16:59

0

Autor: D. N.

Samo pre nekoliko dana, slavila je "stara dama"

Igra se vojvođanski derbi, Novosađani su "zadužili" TSC! Lazetić tvrdi: Izvukli smo pouke!
Copyright MN Press

Centralni događaj ovog vikenda u Superligi Srbije biće 173. "večiti derbi", između Crvene zvezde i Partizana, ali veliku pažnju će izazvati i duel TSC-a i Vojvodine.

Vojvođanski derbi počeće u 15 časova, a domaćin će biti tim Žarka Lazetića koji je pričao i o međusobnom okršaju od pre nekoliko dana. Tada je njegov tim poražen sa 3:2.

- Isti je protivnik, još bolji teren i uslovi za igru. Svaka utakmica je priča za sebe. Biće i neki drugi igrači na terenu, njima se vraća Crnomarković, nama Petrović ima kartone. Pretpostavljam da ćemo i mi i protivnik imati sličan plan igre, ali sa nekim detaljima. I u sklopu prethodne utakmice je bilo dosta detalja, oni su se nama prilagođavali, mi njima i pokušavali da nađemo pukotine i dođemo do rešenja.

MN Press
 

Analizirajući prošlonedeljnu utakmicu izvukli smo pouke. Igrači su i sami bili svesni gde su bili propusti, a šta je bilo dobro. U suštini, nemamo mnogo toga što nije valjalo, ali izdefinisali smo šta je to što je prevagnulo na stranu Vojvodine pa ćemo probati da budemo još bolji, jer očekujemo da i oni budu bolji - rekao je Lazetić uz osvrt na gol razliku svoje ekipe, koja je posle 30 utakmica 57:29.

- Tačno je da primamo mnogo više golova, ali ih i postižemo. Rezultati su tu i ne bismo se menjali ni sa jednom ekipom. Na mestu smo na kome želimo da budemo i planiramo da tu ostanemo. Što se bodova tiče, iznad su očekivanja i treba da zadržimo taj nivo. Kada se sagleda odnos pobeda i poraza ekipa ima dobar kontinuitet i trudićemo se da ostane takav do poslednje utakmice - zaključio je Lazetić koga očekuje taktičko nadmudrivanje sa kolegom Božidarom Bandovićem.

- Najpre želim da kažem nešto o regularnom delu prvenstva, ja kao trener, kao i klub i navijači mogu da budu zadovoljni igrom i rezultatima. Očekuje nas plej-of, odmah protiv TSC-a. Znamo da su dobra i organizovana ekipa, kao što smo videli u nedelju u prvoj toj utakmici. U nekim detaljima u igri moramo da budemo taktički bolji, posebno u defanzivi, ako pogledamo prvo poluvreme. Imamo veliku želju da završimo sezonu kako treba, a to je da obezbedimo plasman u Evropu.

Analizirali smo rivala, skoro svi su spremni osim Gurama i Bjekovića, Uroš Nikolić ima malo problema sa kolenom. Aleksa ima još malo problem sa petom, videćemo još danas i sutra - rekao je Bandović.

MN Press
 

Za kraj, Bandović je podvukao da se ne opterećuje mnogo tradicijom, koja do sada nije bila na strani Vojvodine, a potom je ove sezone Voša oba puta pobedila TSC.

- Za mene je najvažnije naš krajnji rezultati na kraju sezone. Rekordi se pišu, tradicije se pamte, ali ne mislim da su oni osnova za uspeh na kraju sezone. Možemo izgubiti od TSC-a, nadam se da nećemo, a da na kraju opet budemo uspešni. Atmosfera je odlična, idemo meč po meč i to je za mene najvažnije - zaključio je Bandović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike