Top 5 detalja 29. kola: Dudićev vapaj da zabrine navijače, sunovratu Voždovca nema kraja! (VIDEO)

09.04.2024

14:21

0

Za to vreme, Ivanjičani slave mladog Šarića

Top 5 detalja 29. kola: Dudićev vapaj da zabrine navijače, sunovratu Voždovca nema kraja! (VIDEO)
Copyright MN Press

Poslednjih nekoliko kola domaće Superlige Srbije igrana su po ubrzanom šablonu. Kako bi se na vreme odigrali i mečevi plej-ofa i plej-auta, imali smo i vanredno kolo, a preteklog vikenda igrani su mečevi pretposlednjeg, 29. kola ligaškog dela šampionata.

Ono što se već sada zna, jeste ko će od klubova u borbi za titulu, a ko u borbi za opstanak, pa su mnoge dileme otklonjene.

Sunovrat Voždovca

Na Krovu se nešto događa što nije tipično za mladi i poletan sastav. Ako smo od neke ekipe u domaćem šampionatu navikli da promoviše mlade igrače, privlači navijače odličnim marketingom i dobrom igrom, to je Voždovac. Ali na Krovu ne znaju za pobedu u domaćoj ligi od decembra meseca. Nešto što se nikome ne dopada.

MN Press
 

 

Zbog toga će Voždovčani umesto u plej-of, kako su nas naučili, igrati u plej-autu. Serija poraza i dva remija u poslednja dva kola, bacili su ih na 13. poziciju.

Tvrd Radnik

Još pre nego što je aktuelni šampion stigao u Surdulicu, domaćin se predao, ali su onda na terenu pokazali i tvrdu i kvalitetnu igru. Međutim, prekasno.

Gostovala je Crvena zvezda na jugoistoku Srbije i savladala Radnik sa 2:0, ali je posle meča radovala igra domaćih koji se bore za opstanak, a gotovo su otpisani. Do kraja takmičenja imaju priliku kroz plej-aut, ali ekipa koja je osvojila samo 14 bodova u 29 mečeva je već jednom nogom u Prvoj ligi.

Dudić rekao ono što svi mislimo

Godinama je fudbal najgledaniji, najtraženiji, omiljeni i sve to tako redom u superlativima, a stadioni su prazni, bar ovi superligaški. Ukoliko gledate fudbal na TV-u, lige petice, možete videti šta znači pratiti voljeni klub ili klub iz svog grada, u Srbiji to nije slučajnost.

Kragujevački Radnički zauzima visoku petu poziciju i bori se za Evropu. Na Čika Dači su padali mnogi, a sa tribina to nije ispraćeno ili jeste ali minimalno. To se ne dopada treneru Feđi Dudiću, koji je progovorio nakon trijumfa nad Spartakom i na konferenciji bio iskren, oštar i tužan.

- Ne samo da sam tužan, već sam očajan po tom pitanju. Ukoliko u četvrtak protiv Novog Pazara (u četvrtfinalu Kupa) ne bude ispunjeno više od pola stadiona, onda zaista ne znam čemu sve ovo i kome uopšte treba Radnički - rekao je Dudić.

Derbi u Topoli

Prošle sezone su TSC i Čukarički vodili bitku za mesto u Evropu, situacija je sada preslikana, a ekipa iz Topole je u nešto boljoj poziciji na tabeli, sa 15 bodova viška u odnosu na sastav iz Beograda, pa ima gotovo zagarantovano treće mesto.

Tako su momci u plavim dresovima zadovoljniji bodom u jednom čvrstom i tvrdom duelu, sa malo konkretnih i pravih prilika. Ono što je prikazano o Topoli, svakako je za podelu bodova.

Javor slavi Marka Šarića

Ivanjičani se nalaze u borbi za opstanak, ali za razliku od Radnika, imaju znatno lakši posao, naročito nakon prelepog pogotka Marka Šarića.

Ovim golom protiv ekipe iz gornjeg doma, ekipe lučanske Mladosti, Javor je preskočio tri pozicije na tabeli, pa je sada na iole sigurnom 11. mestu sa 31. bodom, koliko ima i Spartak na poziciji ispod.

Superliga, 29. kolo

Subota

Železničar – Vojvodina 0:3 (0:2)
/Ivanović 10, 59, Zukić 23pen/
TSC – Čukarički 0:0

Nedelja

Radnički 1923 – Spartak 3:1 (1:1)
/Ristić 31, Vidosavljević 51 pen, Zorić 54 - Mijić 36/
Radnik – Crvena zvezda 0:2 (0:0)
/Katai 75, 88/
Radnički – Voždovac 2:1 (1:1)
/Ilić 28, Vukić 48 - Kolarević 24/
Partizan – Novi Pazar 2:0 (1:0)
/Severina 35, Kastiljo 56/

Ponedeljak

IMT - Napredak 1:1 (0:1)
/M. Luković 60 - Bastajić 31/
Javor – Mladost 1:0 (0:0)
/Šarić 66/

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike