Predsednik Napretka "udario kontru" Gaćinoviću! Razočaran sam, dao je ostavku preko Vajbera, ali ja nisam taj koji će da ga moli

18.04.2024

22:28

0

Autor: D. N.

U ove četiri godine nijednom treneru ovako nismo izašli u susret, dodatno je objasnio Nenezić

Predsednik Napretka "udario kontru" Gaćinoviću! Razočaran sam, dao je ostavku preko Vajbera, ali ja nisam taj koji će da ga moli
Copyright Printscreen/Youtube/FKNapredakKrusevac

Napredak je potvrdio da je novi šef stručnog štaba Ivan Stefanović, ali je tema konferencije prvog čoveka kluba iz Kruševca Miloša Nenezića bio i Vladimir Gaćinović, koji je napustio klupu uoči početka plej-ofa.

Kako je rekao, iskusni trener je uživao veliko poštovanje.

- Treneru Gaćinoviću je dato sve što je tražio, od termina i podloga za treninge, karantina, priprema najkvalitetnijih mogućih, preko premija, koje idu stručnom štabu, kao i igračima. Nismo kažnjavali, iako po našem pravilniku postoje i kazne i nagrade. Svi igrači, koji su mu, po njegovim rečima, pravili lošu atmosferu su udaljeni.

MN Press
 

U ove četiri godine, koliko ja vodim klub, ni jednom treneru ovako nismo izašli u susret. Što smo izašli, ne samo zbog trenera, već zbog Napretka, a bili smo i u situaciji, jer smo ojačali. Nadali smo se i da možemo u Evropu - kazao je Nenezić uz osvrt na poslednju konferenciju za medije, na kojoj je kao šef govorio Gaćinović.

- Da u klubu nismo verovali u Evropu, ne bismo to stavili u njegov ugovor, u kome je bila posebna premija za plej-of, posebna za Evropu. A, Evropu smo izgubili na gostovanju u Kragujevcu, gde smo se suočili sa glavnim konkurentnom. Odigrali očajno, izgubili i okrenuli jedan ključ. Usledila je pobeda nad Javorom, a sa nerešenim protiv IMT-a, okrenuli smo drugi ključ.

To je znači kraj. Protiv Radnika, trener kaže nisam zadovoljan ekipom, pa treneru ti si vodio ekipu, ti si sastavio tim, postavio taktiku. Iako utakmica nije bila bitna ni za Radnik, ni za Napredak u bodovnom smislu. Ali je bila bitna i postojao je imperativ pobede, jer doveli smo hiljade ljudi da to gledaju uživo. Niko mu reč nije rekao i nije mi jasno zašto je tako komentarisao na konferenciji za novinare, jer to je bacanje ljage na klub i odbacivanje direktne odgovornosti. Ovde u klubu se niko ne bavi kladionicama, niti nameštanjem rezultata.

Printscreen/Youtube/FKNapredakKrusevac
 

O samoj ostavci, Nenezić je bio vrlo direktan.

- To je jedno razočarenje. Pošto u javnosti ima nekih drugih interpretacija, istine radi, dao je ostavku preko vajber poruke. Možda je mislio da će neko da ga zove i da ga moli. Ja nisam taj. Prvo je trebalo da prenoći, pa da traži sastanak, ili da ga pozovem.

Zatim je pročitao poruku, kao i svoj odgovor u kome mu se zahvalio na saradnji.

- Ovo neće puno da promeni moje mišljenje o treneru, cenim ga i dalje kao stručnjaka, pomogao nam je u određenom trenutku i na tome mu se zahvaljujem. Da nije bilo ovakvog gesta i načina odlaska iz Kluba, ostao bi nam u izuzetnom sećanju. Zameram mu, pored ovako neprimerenog odlaska iz Kluba, što nije razvijao takozvani roster. Ograničio se na prvih 11 i još nekoliko igrača. Ostali - ništa, mlađe fudbalere je ostavio skroz po strani. Iskreno, podržali smo ga i mi, jer naš je stav da se treneru ne mešamo u koncepciju sastavljanja tima. I pre utakmice sa Radnikom, mi smo sa trenerom dogovorili dalju saradnju, čak i mnogo pre.

Na startu protiv Mladosti

Kruševljani su ovaj deo sezone završili kao osmi, odnosno poslednji u plej-of grupi, sa 39 bodova iz 30 utakmica.

U prvom kolu plej-ofa, čeka ih gostovanje u Lučanima, ekipi Mladosti.

Mesecima unapred smo po trenerovoj želji sastavljali tim za narednu sezonu, ko će da ostane, a ko treba da ide. Dogovarali smo se i oko plej-ofa, da počnemo da stvaramo tim za naredno prvenstvo. Iskorak je bio da stavimo Balevića da brani protiv Radnika.

Dečko je po meni opravdao očekivanja, ima naravno još da uči, ali pokazao je svoju karakternu crtu i kao igrač i kao osoba. Ali, mi imamo i Pavla Mihajlovića, imamo i Lazara Miladinovića i druge, kojima treba dati šansu. Ali, snalazili smo se i u mnogo gorim situacijama. Trener Gaćinović je već završena epizoda, idemo dalje - zatvorio je Nenezić priču o bivšem treneru.

Pričao je i o ambicijama.

- Prvi cilj je bio da uđemo u plej-of, a drugi da se kvalifikujemo za takmičenje u Evropi, za šta je trebalo da budemo na jednom od prva četiri mesta, ili nekim spretnim okolnostima peti, a rezervna varijanta je bila da se kvalifikujemo u Evropu kroz Kup. Dugoročni cilj kluba je razvijanje mlađih kategorija, sa akcentom na omladince, koji bi se pridruživali prvom timu i pionire, od kojih bi smo dugoročno pravili budućnost kluba, da ne kažem Kruševca.

Printscreen/Youtube/FKNapredakKrusevac
 

Ono što je okosnica Kluba su domaći fudbaleri. Da podsetim, ne samo da nemamo strance, već smo fokusirani na ljude iz Kruševca, a to je posebno sada zastupljeno u mlađim kategorijama.

Predstoji plej-of...

- Igraćemo sa sedam najjačih klubova, a imaćemo u Kruševcu dva praznika fudbala, jer nam dolaze i Zvezda i Partizan - zaključio je izlaganje Nenezić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike