Duljaj derbi vodi sa tribina, poručio ljudima da ga ne zovu! Svi pamte samo rezultat, a igrači daju i srce i zdravlje za tim!

19.04.2024

11:23

0

Autor: A. S.

Teška situacija za crno-bele

Duljaj derbi vodi sa tribina, poručio ljudima da ga ne zovu! Svi pamte samo rezultat, a igrači daju i srce i zdravlje za tim!
Marković i Duljaj - Copyright Printscreen/YouTube/FK Partizan

Prvo kolo plej-ofa Superlige, donosi nam večiti derbi. Okršaj Crvene zvezde i Partizana igraće se u subotu od 18 sati na stadionu "Rajko Mitić", a razlika u ovom trenutku na tabeli iznosi sedam bodova.

Crno-beli nemaju lak zadatak, s obzirom na povredu golmana Aleksandra Jovanovića i suspenziju trenera Igora Duljaja, koji je na današnjoj konferenciji za medije izneo svoja očekivanja.

- Partizan, odnosno sport, mi je omogućio da upoznam mnogo divnih ljudi, a među njima je Dejan Stanković. Vodi borbu sa sinom i pozdravljam ga, nadam se da će njegov sin što pre da ozdravi - rekao je najpre Igor Duljaj na početku konferencije, pa se osvrnuo na komentar pred meč:

- Ova utakmica kao i sve druge može mnogo toga da reši. Svaki derbi je po sebi poseban, ova utakmcia može mnogo toga da reši. U sredu je takođe posebna utakmica koja može doneti borbu za trofej. Mi se pripremamo za prvu narednu, a to je sutrašnja.

Marković želi da crno-beli nastave niz

- Na nama je da se maksimalno pripremimo, imamo samo još popodnevni trening, da budemo spremni i damo sve od sebe. Da nastavimo niz i ostanemo neporaženi protiv Zvezde. Neće biti lako jer su oni veoma kvalitetna ekipa, mi ćemo probati da se pripremimo i ostvarimo pobedu - rekao je kapiten Svetozar Marković.

Velika polemika se vodila i ko će na klupi menjati Duljaja, bilo je raznih spekulacija da to ipak neće biti prvi pomoćnik, Albert Nađ.

Duljaj se najpre osvrnuo na žuti karton koji je dobio na Banovom Brdu i istakao da će ekipu voditi sa tribina.

O sudiji biranim rečima

- Publika najbolje vidi kada je suđenje u pitanju, voleo bih da se priča o igračima, ljudima, momentima, ambijentu. Verujem da je ovo za sudiju veliki korak, ali mali za fudbal. Neću komentarisati suđenje, kada sam pričao o nepoštovanju i ja pravim greške, naravno da se stidim kada uradim nešto što nije u skladu sa renomeom Partizana.

Nemojte zaboraviti da je ovaj sudija pokazao nepoštovanje prema Zahidu, to nije sportski. Nemojmo zaboraviti da ovaj derbi gleda dosta ljudi, doći će agenti, predstavnici medija iz drugih zemalja, moramo da pošaljemo pravu, lepu sportsku priču - naveo je Igor Duljaj.

- Iskreno da kažem nije baš prijatna situacija, nije fudbalska, ne znam da li se nekada desilo, ne znam da li se to ikada desilo. Ima moje krivice jer sam dobijao zaslužene kartone, već sam bio u jednoj ovakvoj situaciji to je kada je Stanojević bio suspendovan u Evropi. To može biti problem samo u komunikaciji, ali ekipa se svakako sprema par dana i oni će raditi ono što smo se dogovorili.

Putem moblinog telefona možda ćemo razgovarati, oni koji imaju moj broj samo neka me ne zovu tokom utakmice - našalio se Duljaj na kraju, pa se dotakao i zdravstvenog biltena ekipe, odnosno stanja golmana Aleksandra Jovanovića:

- Mislio sam posle utakmice protiv Čukaričkog, ali ima malu rupturu koja mu ne daje potpunu slobodu, ima bolove u kolenu, juče je trenirao, ne punim intenzitetom. U dogovoru sa doktorom i njim donećemo pravu odluku. Saldanja će biti u protoklolu posle dužeg vremena.

Nije Duljaj želeo da poredi derbije, s obzirom da će se u kratkom periodu igrati dva, ali se dotakao onog prošlog.

- Obe su važne, posebno ova sutrašnja, kolega Milojević, moj Šumadinac odlično poznaje Partizan. Iznenađenja nekih da li može biti - veoma teško. Mi ćemo učinit isve što je do nas da pokažemo kvalitetnu igru. Biće drugačija nego poslednja utakmica, nemojmo zaboraviti da smo bili sa igračem manje, ne znam od kog minuta. Voleo bih da bude dosta golova opet i da bude dosta publike, kako dolikuje dugačkoj tradiciji koja traje, ne smemo da osramotimo derbi - naveo je strateg crno-belih, pa se osvrnuo na svoj tim:

I dalje ne znam na kom delu stadiona ću se naći

- Možda je što se tiče prodaje karata pala euforija, da li zbog utakmice u sredu. Nisam primetio, igrači rade maksimalno odgovorno, sa moj strane nemaju pritisak nikakav, tako da imaju iskustva. Većina i nema, neko je odigrao jednu tuakmicu, imaćete priliku da vidite dosta mladih igrača sa obe strane. Zvezda može da promoviše svoje igrače takođe.

Još ne znam na kom delu stadiona ću se naći. Treniramo, kolege će imati instrukcije. Jedino na poluvremenu neka telefonska komunikacija, od samog rezultata će se videti ono što je logika. Nema neke velike filozofije ili mudrosti. Meni je iskreno žao što neću biti pored njih, mnogo je teže biti na tribinama, nego voditi ekipu.

- Igrači koji su u Partizanu su oni koje sam selektirao. Odgovornost ide na moja leđa ako su loše igre u pitanju, nemojte zaboraviti jednu stvar jer je izuzetno teško da se promeni nešto što ne ide nekoliko godina unazad. Mnogo puta sam rekao, moramo se vratiti u bliski prošlost, setite se da mnogi ovde nisu verovali u tim da može biti na prvom mestu do marta, nikada ništa nismo obećavali, samo da ćemo davati maksimum. Da li ova ekipa ima perspektivu je ključno pitanje. Ja verujem da ima i da u budućnosti ćemo videti da li je istina ili ne. Vreme će dati odgovor.

Tokom zime smo ostali bez dva igrača koja su otišla u odlične klubove, to znači da Partizan ima kvalitetne igrače i ja čvrsto stojim uz igrače. Oni daju maksimum, srce, zdravlje za dobrobit kluba.

- Period adaptacije je potreban, nekada imate uspone i padove, ali ono što je kvalitet kod mnogih igrača to je da držite formu na nivou, to se dešava i u većim klubovima. Ovi mladi momci će biti okosnica tima, mnogi klubovi u Evropi imaće šta da vide i u ekipama poput Zvezde, Voždovca i Čukaričkog.

Na kraju, Duljaj je istakao još uvek nema potrebno iskustvo i kvalitet da pojedine detalje uoči u pravom trenutku.

Zvezda ima motiv

- Derbi kao derbi, uvek je veliki motiv i uvek velika želja da se pokažete u najboljem svetlu i pobedite.

Sigurno i oni imaju ogroman motiv jer nisu pobedili u derbiju ove sezone, i mi i oni imamo veliku želju za pobedom. Sutra ćemo videti kako će sve izgledati - rekao je kapiten crno-belih

- Ja još nemam to iskustvo i kvalitet, da trener u datom trenutku može videti šta se dešava u momentu. Zato postoje pomoćnici, kolege koje mogu da ukažu na to. Ovo je težak posao i naravno da će se lakše videti kada ste gore i žao mi je što neke stvari neću moći da prenesem odmah igračima. Igramo kako treniramo i obrnuto. I kada dobro igrate i kada loše, svi pamte rezultat. Naravno da Partizan i

Zvezda imaju obavezu da pored rezultata, dovedete što više navijača, a to je dobrim igrama. To je obaveza naša dva najveća kluba. Bez obzira što mi primamo i dajemo mnogo golova, to daje draž utakmicama, uvek može biti nekog iznenađenja i to dovodi publiku na stadion - rekao je Duljaj i poslao poruku navijačima oba kluba:

- Molimo vas da  sutra bude sve kako treba, da bude sve u redu. Gledao sam odbojkaški derbi i bila je fenomenalna atmosfera, dosta mladih lica. Tako će i sutra biti dosta dece bez obzira u crveno ili crno belom dresu. To su naši prijatelji, deca, rođaci. Čuvajte ih i da sve prođe bez incidenata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike