Nismo igrali kao tim, gledala se samo statistika: Bogdan razočaran sezonom, ali je spreman za Olimpijske igre (VIDEO)

20.04.2024

08:59

0

Jedva čeka okupljanje reprezentacije

Nismo igrali kao tim, gledala se samo statistika: Bogdan razočaran sezonom, ali je spreman za Olimpijske igre (VIDEO)
Copyright Youtube printscreen/Atlanta Hawks

Kapiten reprezentacije Srbije, Bogdan Bogdanović, opširno je pričao o sezoni Atlante na završnoj konferenciji ekipe iz Džordžije. Maestralni bek dotakao se i predstojećih Olimpijskih igara u Parizu.

- Nije bila uspešna sezona. Imali smo više ciljeve, ali to je sport. Zadovoljan sam što smo se borili i što smo naporno radili. Ipak, činjenica je da nismo pronašli način da pobeđujemo utakmice kao tim iako su neki momci su imali dobre sezone. Nismo funkcionisali kao tim.

Usledila je konstatacija da je srpski internacionalac popravio odbranu, ali on je dao nešto detaljniju analizu šta očekuje od sebe.

- Trener Kvin mi je zadao taj zadatak. Počelo je sve radom na telu. To je bio moj glavni probleme posle operacije koju sam imao pre nekoliko godina. Iskreno, nikada se bolje fizički osećao i drago mi je što sam popravio odbranu. Sada želim da budem efikasniji, to mi je lični cilj, gledaću snimke da vidim gde sam grešio. Takođe želim da radim na timskoj komunikaciji. Ne znam da li sam veteran ili sam mlad. U toj nekoj među fazi sam. Možda je vreme da preuzmem veteransku ulogu. Generalno da pričam više, da iskažem osećanja, da kažem šta osećam i vidim u timu.

 

 

Kako je Bogdan rekao medijima u Americi, on je već sada spreman za Olimpijske igre.

- Već sam motivisan za Olimpijske igre. Poseban događaj. Ne verujem da ćemo u skorije vreme videti ovakve igrače koji su se skupili u timu Amerike, neke od njih više nikada nećemo videti na Igrama. Jedva čekam iskreno. Moram da se spremim.

Nastavio je da priča o nacionalnom timu Srbije koji stiže u Pariz kao vicešampion Sveta iz Manile.

- Ne možemo da pretimo bilo kome, posebno ne Olimpijskom timu Amerike. Kao Srbija, pre samo dva leta smo imali cilj da se kvalifikujemo na Mundobasket, onda da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. Sada kada smo na Olimpijskim igrama, cilj je da osvojimo medalju. Jedva čekam da se nađem sa momcima na pripremama i da radimo i uživamo - naglasio je Bogdan Bogdanović.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike