Na današnji dan odigrana 2 večita derbija! Zvezda oba puta slavila, preokret, Vlahovićev debi, Katai i Ohi presudili Partizanu (FOTO/VIDEO)

27.02.2024

09:45

0

Autor: D. N.

Podsećamo vas na 150. i 166. večiti derbi

Na današnji dan odigrana 2 večita derbija! Zvezda oba puta slavila, preokret, Vlahovićev debi, Katai i Ohi presudili Partizanu (FOTO/VIDEO)
Copyright MN Press

Tačno na današnji dan odigrana su dva fudbalska "večita derbija", 150. i 166. I kada "vrate film", mnogo više mogu da budu zadovoljni navijači Crvene zvezde. U ranijem, na stadionu Partizana slavili su crveno-beli sa 2:1, a u onom kasnijem na "Rajku Mitiću" sa 2:0.

Krenimo redom, od 150. Odigran je 27. februara 2016. godine, a tada su crveno-beli nastavili dominaciju u šampionatu. Ovim trijumfom obezbeđena je prednost od čak 32 boda u odnosu na Partizan. I bilo je jasno da će crveno-beli biti šampion. Na kraju sezone Zvezda je imala 84, a Partizan 54 boda.

Derbi na stadionu u Humskoj bio je veoma zanimljiv, a počeo je vođstvom domaćina, golom Sedrika Gogue u 18. minutu, ali preokret je viđen prilično brzo. Ispostavilo se da su ovaj derbi rešili stranci, pošto su golove za Zvezdu dali Luis Ibanjez i Ugo Vijeira. Inače, konačan rezultat je postavljen u 33. minutu.

Ali to nije bilo sve, pošto je u ovom meču viđeno još mnogo toga. Glavni sudija Vlado Glođović je bio u centru pažnje. Tako je na primer bilo sporno nedosuđivanje penala za Partizan pri rezultatu 0:0, kao i kasnije poništavanje gola Nemanje Mihajlovića, kada je Zvezda vodila sa 2:1. Važan detalj je i isključenje Aleksandra Lukovića u 71. minutu, kada je dobio drugi žuti.

Isto tako, ovaj duel će ostati upamćen po debiju Dušana Vlahovića. Sadašnji napadač reprezentacije Srbije i Juventusa postao je najmlađi debitant u istoriji "večitih derbija", sa 16 godina i 29 dana.

MN Press
 

Timove su vodili Ivan Tomić i Miodrag Božović.

Partizan - Crvena zvezda 1:2

Gogua 18 - Ibanjez 25, Vijeira 33

Sudija: Vlado Glođović

Crveni karton: Luković 71

Partizan: Šaranov, Bandalovski, Gogua, Jovanović (81. Lukić), Bogosavac, Everton, Brašanac, Ilić (62. Kosović), Mihajlović, Stevanović, Božinov (53. Vlahović)

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Pavićević, Luković, Ibanjez, Le Talek, Donald, Srnić (90+2. Ristić), Grujić, Katai (77. Plavšić), Vijeira.

Pogledajte i najzanimljivije detalje.

Tačno pre dve godine, odigrano je i 166. izdanje "večitog derbija". Za razliku od 150. ovaj derbi je odigran u Ljutice Bogdan. ali je sličnost da su crveno-beli ponovo dali dva gola, kao i da je meč ponovo rešen u prvih 45 minuta. Golove za tim koji je tada vodio Dejan Stanković dali su Ohi Omojiuanfo i Aleksandar Katai, u 30. i 42. minutu.

Ovaj duel je bio veoma važan za crveno-bele pošto su u meč ušli sa pet bodova manje. Ali, posle Zvezda je smanjila zaostatak na dva boda u odnosu na Partizan, i na kraju je i osvojila titulu sa dva boda više u odnosu na tim koji je vodio Aleksandar Stanojević.

Posle ovog duela, pre početka plej-ofa, Zvezda je pobedila u svim mečevima, dok je Partizan dva puta odigrao bez golova, sa Napretkom i Čukaričkim. U narednom derbiju, u okviru plej-ofa nije bilo golova.

Crvena zvezda - Partizan 2:0

Ohi 29,  Katai 42

Sudija: Srđan Jovanović

Crveni karton: Zdjelar 87

Crvena zvezda: Borjan, Pićini, Eraković, Dragović, Rodić (67. Pankov), Sanogo, Srnić, Kanga (od 90+3. Motika), Katai (80. Ben), Ivanić, Ohi (od 80. Pavkov).

Partizan: Popović, Miletić (46. Živković), Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić (72. Holender), Menig (46. Marković), Natho (46. Jevtović), Jović, Rikardo (76. Milovanović).

Pogledajte i najvažnije detelje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike