Zvezda pregazila očajni Partizan! Večiti derbi rešen u prvom poluvremenu

27.02.2022

18:59

0

Autor: 24sedam

Golovima Ohija i Katajia crveno-beli vode u 166. većitom derbiju

Zvezda pregazila očajni Partizan! Večiti derbi rešen u prvom poluvremenu
cz3 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su vrednu i zasluženu pobedu nad ekipom Partizana rezultatom 2:0 (2:0) u 166. večitom derbiju, čime su svoj zaostatak na tabeli za najvećim rivalom smanjili na dva boda. Golove za crveno-bele postigli su Ohi u 30. i Katai u 42. minutu.

Vraća se neizvesnost u trci za titulu, ako se moglo uopšte pričati o bilo kakvoj izvesnosti nakon +5 Partizana. Crveno-beli sada imaju zaostatak od dva boda i jasnu situaciju da će odbraniti naslov ukoliko još jednom iskoriste prednost domaćeg terena na način na koji su to učinili večeras na "Rajku Mitiću".

Dominirali su u svakom segmentu igre, prelako su kažnjavali teške greške odbrane Partizana i onda su rutinski priveli meč kraju, ne trošeći previše energiju u čuvanju prednosti od 2:0. U svemu tome im je pomogao i rival. Stanojević je promašio sve što se moglo promašiti. Pre svega u defanzivi, gde su trojica crveno-belih na levoj strani Ivanić-Katai-Rodić radili šta su hteli pokraj zbunjenog Miletića, nedoraslog Jovića i neverovatno mlakog Zdjelara.

Ni od Natha nije dobio što je očekivao, pa je u drugom poluvremenu došlo do pretumbavanja ulaskom Jevtovića, Markovića i Živkovića što je energetski podiglo tim, ali nije doneo kvalitet igri. Zvezda je mogla mirno da kontroliše meč i da na kraju njeni igrači proslave zasluženu pobedu, ostvarenu lakše nego što su i najveći optimisti među njima mogli da očekuju.

Ovako se odigravao derbi iz minuta u minut

BLOG UŽIVO:

90-4. minut - Kraj! Zvezda bolja od prvog do poslednjeg minuta, zasluženo slavi pobedu - 2:0.

86. minut - Drugi žuti Zdjelaru! partizan nastavlja sa desetoricom. Start nad Kangom za drugu opomenu i isključenje.

85. minut - Žuti za Erakovića zbog odugovlačenja.

84. minut - Duel Pavkova i Zdjelara nastavljen je posle faula Zvezdinog centarfora. Jovanović je morao da smiruje obojicu i da podseti Zdjelara da već ima žuti karton!

83. minut - Kanga direktno iz kornera, Popović je morao da boksuje.

- 80. minut - Izašli Katai i Ohi, ulaze Ben i Pavkov.

78. minut - Zvezda ima prostora, vremena i rutine u nastupu da polako ovaj meč privodi kraju u svoju korist, bez većih problema po svog golmana Borjana. Očajni Partizan, dezorganizovan totalno!

76. minut - Napadač za napadača, Milovanović umesto Rikarda! Čudna odluka Stanojevića u situaciju kada ima minus od dva gola.

74. minut - Crno-beli ponovo loše rešavaju naoko čiste situacije pred Popovićem. Dozvolili su Pankovu da šutira, ali golman gostiju bio je na lopti.

73. minut - Jojić izlazi, ulazi Holender.

72. minut - Probao je i Markovič oštrim ubacivanjem sa svog desnog krila, Borjan je to pokupio.

70. minut - Jojićev četvrti korner, Vujačić preko prečke glavom! Dragović se vratio u igru!

69. minut - Dragović interveniše ispred Jovića, klizećim izbacuje loptu u aut, a onda je i on ostao da leži i da se drži za preponu. Lekari su na terenu, meč se nastavlja dok se ukazuje pomoć Dragoviću.

68. minut - Samo što je ušao u igru u prvoj intervenciji Pankov je imao peh da se sudari glavom sa Katajiem. Biće sve u redu sa obojicom.

67. minut - Povređeni Rodić ustupa mesto Radovanu Pankovu. Štoper odlazi u sredinu odbrane, a Eraković se seli na levog beka.

65. minut - Žuti za Kangu zbog rušenja Jojića. Pozicija za udarac levonogog igrača! Urošević pogađa živi zid.

63. minut - Crno-beli su preuzeli posed, ali još ništa konkretno iz toga nije dobijeno. Borjan i dalje besposlen, a loš utisak iz prvog poluvremena ostaje dominantan kada je reč o  njihovoj igri.

61. minut - Jovanović upozorava Markovića. Kapiten Partizana i dalje protestvuje zbog one situacije sa Erakovićem. Na drugoj strani Ivanić je gađao bliži ugao, Popović je iz dva pokušaja uspeo da zaustavi ovaj šutz da ne završi sa novim pogotkom. 

59. minut - Gužva u kaznenom Zvezde posle trećeg kornera za crno-bele. Eraković je igrao rukom, gosti su tražili penal od Jovanovića, ali se iz VAR sobe nisu oglasili, a ni glavni sudija nije u tome video povod da pokaže na belu tačku.

57. minut - Sudar Rodića i Jevtovića napravio je prekid od dva minuta.

54. minut - Živković je prvi put sa desne strane gađao Jojića, a on nije dovoljno precizan glavom. Odmah u sledećem napadu Zdjelar šutira sa oko 18 metara, pored stative...

52. minut - Ponovo piritehnika sa one strane stadiona gde su smešteni navijači Partizana... za to vreme Kanga je probao nešto više kao desno krilo, njegovo nabacivanje otišlo je van granica terena.

49. minut - Jojić je pomeren unapred, na Nathovo mesto, tradicija kaže da se van svoje pozicije ne oseća najbolje. Možda u derbiju pokaže više nego u prethodnim situacijama.

48. minut - Žuti karton za Jevtovića za start na Kangi.

46. minut - Nastavlja se, ulaze Živković, Jevtović i Marković, izašli su Miletić, Natho i Menig.

Na sredini terena srdačan pozdrav Zvezdinog rezerviste Bena i Zdjelara, bivših saigrača iz Olimpijakosa.

Zagreva se Jevtović odvojeno od ostalih rezervista. Prema logici stvari on će verovatno ući umesto "nevidljivog" Natha. Mogući je i ulazak Markovića!

Crveno-beli su pokazali veću želju da igraju i da iskoriste ono što najbolje imaju, a to su kreacije Ivanića i Katajia, koji je bio zaslužan za oba gola. Odlično izdanje u prvih 45 minuta je i iza iskusnog Rodića, koga iz nekog čudnog razloga fudbaleri Partizana nisu dovoljno pažljivo pokrivali, niti su koristili ovu stranu da naprave kontru. Opasniji Menig je više delovao po levoj strani, Jović se trošio da pomogne Miletiću, a Zdjelar je kiksnuo u obe situacije kod Zvezdinih golova.

 

 

Sukob fudbalera na putu ka svlačionici, sve se brzo smirilo!

45. minut - Nervoza raste! Jovanović traži od oba trenera da spuste malo tenzije, Stanković već ima žuti karton!

42. minut - Gooool! Katai 2:0! Katai je iskoristio još jednu smušenost odbrane i iz neposredne blizine samo je zakucao loptu iza leđa Popovića!

40. minut - faul Jovića nad Rodićem, ponovo se spremala opasnost za Popovića sa leve strane, Kanga je oštro centrirao, nikog nije zakačila ova lopta, a ona je nekoliko centimetara od stative otišla u gol-aut.

36. minut - Šansa za Katajia, probao je lob kao Menig u Pragu, bezuspešno. Snimak pokazuje da je bio u ofsajdu.

34. Žuti karton za Srnića zbog faula nad Jovićem. Slobodan udarac za Partizan, Nathov loš pokušaj da pronađe nekog od saigrača pred Borjanom.

30. minut - Goool! Zvezda vodi, strelac Ohi! Rodiće je centrirao sa leve strane, Katai šutirao a Popovićeva odbrana sela je na nogu Zvezdinog centarfora koji sa pet metara nije imao problem da postigne gol.

27. minut - Žuti karton Zdjelaru! Povlačenje Ivanića koji je bio u prodoru. Jovanović mu pokazuje da mu je već progledao kroz prste. Iz prekida je Kataji probao, pronašao je Dragovića a njegov udarac završio je rukama Popovića.

25. minut - Korner za Zvezdu, drugi za redom. Partizan teško izbacuje loptu iz kaznenog, ali lagano rešava prekide koji su mi od početka sezone pričinjvali velike probleme.

24. minut - Sredina poluvremena, velika borba sa malo lepog sadržaja. Očekivano!

20. minut - Najbolja prilika za Partizan! Rikardo je uspeo da sačuva jednu loptu koju je dobio okrenut leđima Borjanu. Povukao je napad, proigrao Meniga koji je sa leve strane utrčao u kazneni, njegov šut Borjan je odbranio!

17. minut - Lopta je češće u nogama domaćih, ali oba tima su i dalje rezervisna, kao da još ispituju jedni druge. prava bura se očekuje.

13. minut - Jači start Zdjelara nad Kangom na sredini terena. Jovanović je dosudio faul, ali je naredio i klupi Crvene zvezde da se vrati na svoje mesto i da tu vrstu pritiska ne primenjuje na njega. Crveno-beli su skočili tražeći žuti za kapitena Partizana.

9. minut - Dim sa južne strane stadiona polako prekriva teren. Bakle su ugašene, neće biti problema sa pregledom terena.

7. minut - Prva dobra akcija Zvezdinih igrača. Katai je proigrao Rodića koji je išao kao levo krilo i iz dubine kaznenog prostora probao da pronađe Ohija, samo što je sve to dobro pratio Popović.

6. minut - Prvi korner za Partizan, Jojić je gađao Miletića na prvoj stativi, ali njegov pokušaj glavom nije bio precizan.

4. minut - Katai menja strane, ali Ivanić na svojoj poziciji već drugi put vuče opasne napade. Upseo je jednim driblingom da se oslobodi svog čuvara, pa zatim da proigra Kangu koji je šutirao, a Saničanin se isprečio udarcu.

1. minut - Počelo je! Zapretio je Katai, koji se suprotno svim očekivanjima na startu utakmice našao na desnoj strani, ali njegov centaršut je otišao u gol-aut. Crveno-beli su aktivniji u prvih 120 sekundi.

- Temperatura +7 C, igrači obe ekipe treba izađu na teren predvođeni glavnim sudijom Srđanom Jovanovićem. Njemu će asistrirati Uroš Stojković i Milan Mihajlović. U VAR sobi brinuće o toku utakmice sudija Momčilo Marković.

Crvena zvezda - Partizan 18.00

Crvena zvezda: Borjan - Pićini, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Sanogo - Srnić, Ivanić, Katai - Ohi.

Partizan: Popović - Miletić, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Jović, Natho, Menig - Rikardo.

Odavno neki večiti derbi nije imao ovakvu težinu. Crvena zvezda bi pobedom potpuno "otvorila" trku u Superligi, dok bi trijumf Partizanu doneo kod nas praktično nedostižnih osam bodova prednosti.

Remi više odgovara Partizanu, ali je trener Aleksandar Stanojević rekao da je svejedno da li je razlika dva boda ili pet. Treneri Dejan Stankovića i Aleksandar Stanojević opredelili su se za oprobane snage. Italijan Pićini će debitovani na desnom beku, dok će za Partizan na toj poziciji ponovo zaigrati Nemanja Miletić.

- Pogledajte kako izgleda navijanje najvatrenijih pristalica dva kluba:

- Uprava Partizana, izuzev predsednika Milorada Vučelića, došla je na stadion "Rajko Mitić".

- Obe ekipe su izašle na zagrevanje. Stadion je već dobro popunjen!

- Tuča navijača Crvene zvezde i Partizana. Sve se dogodilo munjevito, kod jugoistočne strane stadiona, tamo gde su navijači gostujuće ekipe čekali da uđu na tribinu. Oko stotinjak Zvezdinih huligana zatrčalo se na suparnike, koji su posle početne zbunjenosti prizorom znali da uzvrate. Nastao je haos u kojem su se tukle velike grupe sa obe strane, korišćene su i baklje. Još se ne zna da li posle svega ima teže povređenih!

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike