Zvezda dva puta vodila, Partizan oba puta stigao! Na današnji dan odigran 119. večiti derbi (FOTO-VIDEO)

19.10.2023

13:22

0

Autor: D. N.

Na kraju su crveno-beli imali i fudbalera više, ali promene rezultata nije bilo

Zvezda dva puta vodila, Partizan oba puta stigao! Na današnji dan odigran 119. večiti derbi (FOTO-VIDEO)
Copyright MN Press

Tačno na današnji dan, 2002. godine, odigran je 119. večiti derbi, u kojem nije bilo pobednika. Igralo se u Humskoj, Crvena zvezda je dva puta vodila, ali je Partizan oba puta stigao tu prednost. Na kraju je bilo 2:2.

Iako utakmica između najtrofejnijih i najpopularnijih klubova važi za praznik fudbala, poseta nije bila velika. Prvo su bile određene visoke cene ulaznica, a onda je ugođaj dodatno pokvarila kiša. Tako da je na tribinama bilo oko 15 hiljada navijača.

MN Press
 

Međutim, oni koji su došli, nije da nije bilo šta da se vidi.

Već u trećem minutu poveli su crveno-beli koje je tada vodio Zoran Filpović. Golman Zvezde Ivan Ranđelović je ispucao loptu koja je preletela odbranu Partizana. Branko Boškovič je dodatno "bocnuo" loptu glavom, a onda pobegao čuvarima i sa desne strane poslao je u suprotan ugao gola Radiše Ilića.

Onda je Partizan preuzeo inicijativu, koju je krunisao u 31. minutu. Zvonimir Vukić i Goran Trobok su kombinovali, pa je pažnja kompletne odbrane crveno-belih bila usmerena ka njima. Ali je na levoj strani ostao zaboravljen Ivica Iliev, koji je elegantno lobovao Ranđelovića. Doskorašnji sportski direktor Partizana je takođe pogodio suprotan ugao, ali je on bio na levoj strani.

Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 1:1, ali do novog vođstva Crvene zvezde nije prošlo mnogo. S tim da treba reći i da je nastavak meča kasnio zbog bakljade Delija.

MN Press
 

 

U uvodnim minutima, bilo je veoma uzbudljivo, Albert Nađ i Igor Duljaj su dobili kartone, Ilić je paradom zaustavio pokušaj Dudića, a onda je "pao" novi gol. "Slobodnjak" je izveo Bošković, a Mihajlo Pjanović iskoristio lošu reakciju odbrane domaćina na čijoj je klupi bio Ljubiša Tumbaković. Sa dva-tri metra, prebacio je Ilića.

To ipak nije bilo sve. Posle neiskorišćenih prilika, Troboka i Dragana Mrđe, u 61. minutu, posle brzo izvedenog slobodnog udarca, Iiiev je prošao po levoj strani. Ubacio je loptu na peterac, Ranđelović je zakačio loptu, ali na njegovu nesreću ona je stigla do kapitena Ilića koji je samo ubacio u mrežu gola ispod južne tribine.

Do kraja meča nije nedostajalo uzbuđenja, pre oba gola (Iliev pogodio stativu), ali promene rezultata nije bilo. Ali jeste brojnog stanja na terenu, pošto je Nađ u 83. minutu dobio drugi žuti karton (prvi u 47.).

Brojčanu prednost Zvezda nije iskoristila.

Partizan - Crvena zvezda 2:2

(Iliev 31, Ilić 61 - Bošković 3, Pjanović 53)

Ova sezona (2002/03) je bila poslednja koja se igrala u okviru SR Jugoslavije, pošto je državna zajednica promenila ime u Srbija i Crna Gora.

Na kraju je Partizan osvojio titulu sa 89 bodova, čak 19 više od Zvezde.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike